Novica
06.07.2022

HVALA IN SREČNO, KAPETAN!

Jaka Blažič se poslavlja od dresa Cedevite Olimpije. Po tem, ko se je Blažič leta 2019 pridružil ljubljanskemu kolektivu, se član idealne peterke regionalne lige, druge peterke 7DAYS EuroCupa in dosedanji kapetan Zmajev seli v turški Bahçeşehir Koleji. Po izjemni sezoni, v kateri je Cedevita Olimpija osvojila trojno slovensko krono in se prebila v končnico … Continued

Jaka Blažič se poslavlja od dresa Cedevite Olimpije. Po tem, ko se je Blažič leta 2019 pridružil ljubljanskemu kolektivu, se član idealne peterke regionalne lige, druge peterke 7DAYS EuroCupa in dosedanji kapetan Zmajev seli v turški Bahçeşehir Koleji.

Po izjemni sezoni, v kateri je Cedevita Olimpija osvojila trojno slovensko krono in se prebila v končnico 7DAYS EuroCupa in regionalne lige, se od Zmajev poslavlja Jaka Blažič. Slednji se je v Ljubljano vrnil leta 2019 ob združitvi ljubljanske Olimpije in zagrebške Cedevite, v treh sezonah pa je bil zlati slovenski reprezentant kapetan ljubljanskega kolektiva in najboljši igralec zeleno-oranžne zasedbe.

Blažič bo v prihodnje okrepil zasedbo turške ekipe Bahçeşehir Koleji, ki je v minuli sezoni osvojila naslov prvaka Fibinega Evropskega pokala.

V sezoni 2021/22 je Blažič v 7DAYS EuroCupu dosegal 15,4 točke, 4,8 skoke in 3,6 asistence na tekmo, v regionalni ligi pa je beležil 14,1 točke, 4,9 skoke in 2,5 skoke na obračun. V Evropskem pokalu je bil Blažič izbran v drugo peterko, v regionalni ligi pa je bil znova izbran v idealno peterko. V dresu Cedevite Olimpije je Blažič dvakrat postal slovenski državni prvak, leta 2022 je osvojil naslov pokalnega prvaka, trikrat pa so Zmaji osvojili tudi naslov slovenskega superpokalnega prvaka.

»V treh sezonah, ki jih je preživel v Cedeviti Olimpiji, je Jaka dozorel pa je v enega od najboljših košarkarjev v Evropi. Ponosni smo, da je bil del naše zgodbe, in da smo bili mi del njegove. Zavedali smo se, da ga bomo v Ljubljani izredno težko zadržali, žal pa je prišel dan, ko se naše skupne poti razhajajo,« je ob odhodu Blažiča povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Sani Bečirović. »Jaki vsekakor želimo vso srečo v nadaljevanju kariere, hkrati pa se mu zahvaljujemo za vse, kar je napravil v treh sezonah v dresu Zmajev. Če pa se bo kdaj odločil, da se vrne v Cedevito Olimpijo, so naša vrata vedno odprta.«

Svojo profesionalno športno pot je Jaka Blažič začel leta 2007 v dresu kranjskega Triglava, po dveh letih igranja za gorenjsko moštvo pa se je prvič podal v Ljubljano in leta 2009 oblekel dres Slovana. Tudi na Kodeljevem se je zadržal dve leti, nato pa leta 2011 prestopil v takratno Union Olimpijo. Pot ga je nato vodila v beograjsko Crveno zvezdo, Baskonio, Andorro ter Barcelono, pred začetkom sezone 2019/20 pa se je vrnil v Cedevito Olimpijo in v regionalnem tekmovanju v tekmovalni sezoni 2019/20 zaigral na 21 tekmah, v 28,5 minutah, ki jih je prebil na igrišču, pa v povprečju dosegal 15,1 točko, 5,6 skokov in 2,7 podaje na tekmo. V 7Days EuroCupu je kapetan Zmajev v 27,5 minutah v povprečju beležil 9,8 točke, 4,0 skoke in 2,4 asistence na obračun. Kar trikrat je bil imenovan za najkoristnejšega igralca kola rednega dela Lige ABA, s tem dosežkom pa je postal edini košarkar, ki je v predčasno zaključeni sezoni 2019/20 nastopal na regionalni sceni, in mu je to uspelo. V sezoni 2020/21 je bil Jaka Blažič v mesecu novembru izbran za najkoristnejšega igralca meseca v regionalni ligi. Jaka je bil na koncu izbran tudi v najboljšo peterko regionalnega tekmovanja za sezono 2020/21, obenem pa je bil Blažič del druge peterke tekmovanja 7DAYS EuroCup. Blažič je Evropski pokal sklenil tudi kot najboljši strelec v tekmovalni sezoni 2020/21, s povprečjem 19,1 točke na tekmo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji