Novica
04.01.2023

Gregor Glas iz Partizana v Cedevito Olimpijo in na posojo v Bar

Mladi in nadarjeni Gregor Glas je novi član Cedevite Olimpije. Glas se v Ljubljano seli iz Beograda, kjer je zadnjo sezono in pol nosil dres Partizana Mozzart Bet, v tej sezoni pa je prvič v karieri nastopal tudi v elitni Evroligi. Članskemu moštvu Zmajev pa se Glas ne bo pridružil v tej sezoni, saj bo … Continued

Mladi in nadarjeni Gregor Glas je novi član Cedevite Olimpije. Glas se v Ljubljano seli iz Beograda, kjer je zadnjo sezono in pol nosil dres Partizana Mozzart Bet, v tej sezoni pa je prvič v karieri nastopal tudi v elitni Evroligi. Članskemu moštvu Zmajev pa se Glas ne bo pridružil v tej sezoni, saj bo sezono kot posojeni igralec Cedevite Olimpije sklenil pri Mornarju iz Bara.

V Cedevito Olimpijo se iz beograjskega Partizan Mozzart Bet seli mladi Gregor Glas. Nadarjeni Glas velja za enega od najboljših mladih slovenskih košarkarjev, ki je svoje prve profesionalne korake napravil v Sloveniji, nato pa se je pred nekaj sezonami preselil v Srbijo. V Srbiji je bil nazadnje del velikana iz Beograda, za katerega je nastopal v elitni Evroligi in AdmiralBet Ligi ABA.

Gregor Glas se članskemu moštvu ljubljanskega kolektiva ne bo pridružil v sezoni 2022/23, saj bo kot posojeni košarkar Cedevite Olimpije sklenil v Baru pri ekipi Mornar-Barskega zlata. Z ljubljanskim kolektivom je Glas podpisal pogodbo, ki bo veljala vsaj do konca sezone 2024/25.

V svoji profesionalni karieri je mladi Glas nosil dres Sixt oziroma Koper Primorske, srbskega Dynamica in nazadnje Partizana. Svoje najboljše predstave je kazal v dresu Dynamica, kjer je v sezoni 2020/21 dosegal 18,1 točko, 4,2 skoka in 2,9 asistence na obračun. Glas je bil vseskozi tudi del reprezentanc mlajših starostnih kategorij Slovenije, svoje najboljše predstave pa je leta 2021 kazal na Challengerju za reprezentance do 20. leta, kjer je v povprečju dosegal 18,4 točke, 5,0 skokov in 2,6 asistence na tekmo.

V aktualni sezoni je Gregor Glas v Evroligi zaigral na eni tekmi, a se v sedmih minutah dvoboja z Olympiacosom ni uspel vpisati med strelce. V AdmiralBet Ligi ABA se je predstavil na štirih tekmah, v povprečju na parketu preživel malo več kot pet minut in v povprečju dosegal 1,8 točke na obračun.

“Izredno veseli smo, da smo v vrste Cedevite Olimpije uspeli pripeljati enega od največjih talentov slovenske košarke, ki bo v prihodnosti skupaj z našimi preostalimi mladimi igralci tvoril jedro naše članske ekipe. Ker pa je naša ekipa že sestavljena in smo trenutno v delikatni fazi tekmovalne sezone, smo skupaj z Gregorjem in njegovim agentom sprejeli odločitev, da bo sezono 2022/23 kot posojeni igralec zaključil v dresu Mornarja iz Bara. Razumeti moramo, da Gregor potrebuje minute za igro, saj je bil s parketa zaradi poškodbe in napornega ritma tekem Partizana odsoten kar nekaj časa. Z navdušenjem bomo spremljali njegov napredek, hkrati pa komaj čakamo, da se nam v prihodnji sezoni pridruži v Ljubljani,” je ob pridružitvi Gregorja Glasa povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Sani Bečirović.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji