Novica
03.12.2020

Glasujte za Petrolovega igralca meseca!

V sodelovanju s podjetjem Petrol znova izbiramo igralca meseca. Tokrat se bomo osredotočili na predstave košarkarjev Cedevite Olimpije v novembru, kandidati za igralca meseca pa so Kendrick Perry, Edo Murić, Jaka Blažič in Rion Brown. V novembru je bil najboljši strelec Cedevite Olimpije tudi najkoristnejši igralec meseca v Ligi ABA, Jaka Blažič. Slednji je v … Continued

V sodelovanju s podjetjem Petrol znova izbiramo igralca meseca. Tokrat se bomo osredotočili na predstave košarkarjev Cedevite Olimpije v novembru, kandidati za igralca meseca pa so Kendrick Perry, Edo Murić, Jaka Blažič in Rion Brown.

V novembru je bil najboljši strelec Cedevite Olimpije tudi najkoristnejši igralec meseca v Ligi ABA, Jaka Blažič. Slednji je v povprečju dosegal 21,5 točke na tekmo, hkrati pa je njegov povprečni valorizacijski indeks znašal kar 24. Na dveh novembrskih tekmah je Blažičeva valorizacija znašala več kot 30, na zaostali tekmi drugega kola z Bursasporjem pa je prikazal izjemno predstavo, saj je 33 točkam dodal dva skoka in dve asistenci.

Drugi najučinkovitejši igralec po povprečnem valorizacijskem indeksu v zeleno-oranžni četi je bil Kendrick Perry. Ameriški organizator igre je zablestel na Kanarskih otoki, kjer je 27 točkam dodal devet asistenc in pet skokov, november pa je sklenil s povprečjem 17,5 točke, 8,0 asistence, 2,8 skoke in 1,5 pridobljene žoge. Tudi, ko so Zmaji nazadnje stopili na parket, v osmem kolu Lige ABA proti Igokei, je Perry presegel magično mejo 20 točk (25).

Po valorizacijski vrednosti je le malo za Perryjem in Blažičem zaostal Rion Brown. Slednji je na treh novembrskih tekmah presegel mejo desetih doseženih točk, v povprečju pa jih je dosegal 11,2, ob tem pa zbral še 7,3 skoke in 1,7 pridobljene žoge na tekmo. Izredno učinkovit je bil Brown predvsem na dvoboju Evropskega pokala z Nanterrjem 92, ko je v Stožicah v statistiko vpisal 17 točk in 11 skokov.

V novembru velja izpostaviti tudi Eda Murića, ki je v povprečju dosegal 10,5 točke in 3,8 skoke na tekmo. Zelo dobro predstavo je prikazal na dvoboju Lige ABA z Igokeo, ko je v podaljšku z meti za tri točke prerešetal mrežico moštva iz Laktašev, in tekmo sklenil s 16 točkami.

Svoj glas lahko oddate na naših družbenih omrežjih, ali preko kontaktnega obrazca, ki ga najdete na TEJ POVEZAVI.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji