Novica
21.06.2024

Geben: Za navijače bomo na igrišču dali vse od sebe!

Martinas Geben, občasni reprezentant Litve, ki bo tokratno reprezentančno akcijo izpustil zaradi družinskih obveznosti, se po dveh sezonah, ki jih je preživel v dresu Manrese, seli v ljubljansko Cedevito Olimpijo. Po tem, ko je Martinas Geben na univerzi Notre Dame preživel štiri sezone, se je leta 2018 preselil k Žalgirisu, in bil takoj posojen v … Continued

Martinas Geben, občasni reprezentant Litve, ki bo tokratno reprezentančno akcijo izpustil zaradi družinskih obveznosti, se po dveh sezonah, ki jih je preživel v dresu Manrese, seli v ljubljansko Cedevito Olimpijo.

Po tem, ko je Martinas Geben na univerzi Notre Dame preživel štiri sezone, se je leta 2018 preselil k Žalgirisu, in bil takoj posojen v Juventus, kjer je zablestel v litvanskem državnem prvenstvu. Po vrnitvi k Žalgirisu in dveh sezonah tam, je okusil tudi nemško in špansko državno prvenstvo, kjer je v minuli sezoni v povprečju dosegal 8,4 točke, 4,1 skok in 0,6 blokade na tekmo.

“Na igrišču lahko svoji ekipi prispevam malček vsega – od spretnosti pod obema obročema, do meta z razdalje. Menim pa, da je moja največja prednost visok košarkarski IQ.”

Tudi Martinas je, ko je beseda nanesla na Cedevito Olimpijo, izpostavil bogato tradicijo ljubljanskega kluba.

“Vem, da ima klub veliko tradicijo, žal pa iskreno več od tega v tem trenutku še ne, se pa veselim, da bom v Ljubljani lahko izvedel še več informacij.”

Tudi tokrat ob omembi Slovenije nismo mogli mimo slovenskega košarkarskega superzvezdnika, Luke Dončića. Martinas že komaj čaka, da se z družino preseli v slovensko prestolnico.

“Poleg tega, da je Slovenija dom Luke Dončića, žal zaenkrat še ne vem veliko. Vsi, s katerimi sem se pogovarjal o Sloveniji in Ljubljani, so o državi govorili izjemne stvari, kar je zagotovo zelo dobro tudi za mojo družino. Veselim se, da izkusim Ljubljano in Slovenijo.”

Po tem, ko je v dresu Žalgirisa dve sezoni preživel v Evroligi, se Geben vrača v tekmovanja pod okriljem organizacije Euroleague Basketball, le, da bo tokrat s Cedevito Olimpijo nastopil v BKT EuroCupu. Prvič pa bo okusil tudi igranje v regionalni AdmiralBet Ligi ABA.

“V obeh pričakujem visoko raven kvalitete tekmovanja. Upam, da bom del novonastajajočega poglavja Cedevite Olimpije po nastopih v EuroCupu v prejšnji sezoni. Pričakujem, da bo naša ekipa borbena, in da bo konkurenčna z vsemi najboljšimi klubi, ter da bomo dosegali čim boljše rezultate.”

Še neposredno sporočilo za navijače:

“Pridite in nas podprite! Pred nami so lepi in zabavni trenutki, a tudi težki, zato nas pridite bodrit, in za vas bomo na igrišču dali vse od sebe!”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji