Novica
21.01.2021

Finalnega turnirja Pokala Spar ne bo v februarskem terminu

Konec tedna pred zadnjim kvalifikacijskim ciklom za moško evropsko prvenstvo, je bil rezerviran za finalne turnirje pokalnih tekmovanj. Ker pa na slovenskih igriščih od konca oktobra lahko tekmujejo le prvoligaši, finalnega turnirja Pokala Spar 13. in 14. februarja ne bomo spremljali, saj sta bila do prekinitve tekmovanja odigrana le uvodna kroga. Vlada Republike Slovenije je … Continued

Konec tedna pred zadnjim kvalifikacijskim ciklom za moško evropsko prvenstvo, je bil rezerviran za finalne turnirje pokalnih tekmovanj. Ker pa na slovenskih igriščih od konca oktobra lahko tekmujejo le prvoligaši, finalnega turnirja Pokala Spar 13. in 14. februarja ne bomo spremljali, saj sta bila do prekinitve tekmovanja odigrana le uvodna kroga.

Vlada Republike Slovenije je že konec lanskega oktobra izdala Odlok o začasnih omejitvah pri izvajanju športne dejavnosti, ki je še vedno v veljavi in dovoljuje izvajanje tekmovanj le v najvišji kakovostni ravni nacionalnega, regionalnega, mednarodnega oziroma evropskega tekmovanja. Skladno z odlokom se tako tudi na košarkarskih igriščih trenutno odvijata le tekmovanji 1. SKL za člane ter 1. SKL za članice, ostala članska tekmovanja in vsa tekmovanja v mlajših starostnih kategorijah pa so do nadaljnjega odložena.

Aktualni odlok torej zaenkrat ne omogoča izvedbe pokalnega tekmovanja kar pomeni, da v predvidenem terminu 13. in 14. februarja ne bomo spremljali finalnega turnirja Pokala Spar. Košarkarska zveza Slovenije je v tekmovalnem koledarju že našla nekaj rezervnih terminov. Tako bodo prilagojen koledar pokalnega tekmovanja ter vseh ostalih tekmovanj in morebitne prilagoditve tekmovalnih sistemov znani, ko bodo ta tekmovanja dobila zeleno luč za nadaljnjo izvedbo.

Cedevita Olimpija v tekmovalni sezoni 2020/21 v Pokalu Spar še ni nastopila, predvideno pa bi se morala tekmovanju priključiti v četrtfinalnih bojih. Zmaji so v samostojni Sloveniji osvojili že 20 naslovov slovenskega pokalnega prvaka, zadnjega leta 2017.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji