Novica
29.06.2022

Filip Ujaković bo predaval na strokovnem simpoziju Evrolige v Atenah

Eden od teh, ki so zagotovo med najbolj zaslužnimi za vrhunske uspehe Cedevite Olimpije je Filip Ujaković, trener, zadolžen za telesno pripravo ljubljanskih Zmajev. Slednji je v ljubljanski kolektiv prispel skupaj z glavnim trenerjem Jurico Golemcem pred dvema letoma in pol.  Filip Ujaković, 38-letni hrvaški strokovnjak in doktor znanosti na področju biomehanike v športu, je … Continued

Eden od teh, ki so zagotovo med najbolj zaslužnimi za vrhunske uspehe Cedevite Olimpije je Filip Ujaković, trener, zadolžen za telesno pripravo ljubljanskih Zmajev. Slednji je v ljubljanski kolektiv prispel skupaj z glavnim trenerjem Jurico Golemcem pred dvema letoma in pol. 

Filip Ujaković, 38-letni hrvaški strokovnjak in doktor znanosti na področju biomehanike v športu, je diplomant Fakultete za kineziologijo v Zagrebu, specializiran pa je za delo v košarki.

Evroliga preko Združenja trenerjev za telesno pripravo promovira in ozavešča kluba v evropski košarki o pomenu kakovostne telesne pripravljenosti košarkarjev in redno izvaja strokovne simpozije. V petek in soboto bo takšno srečanje potekalo v grških Atenah, KK Cedevita Olimpija pa s ponosom poudarja dejstvo, da bo kot edini predstavnik klubov, ki nastopajo v 7DAYS EuroCupu, na srečanju evroligaških ekip prisoten Filip Ujaković. Predaval bo na temo ‘Asimetrija pri košarkarjih’.

POVEZAVA DO SPLETNE STRANI SIMPOZIJA ESCCA

“V čast mi je, da bom lahko predaval mojim kolegom iz evroligaških klubov. Tesno sodelujem z Luko Svilarom, ki deluje v Bayernu, in Juretom Drakslarjem, ki deluje pri Unicsu iz Kazana. Tudi onadva bosta predavala v Atenah, skupaj s številnimi preostalimi kolegi, ki med drugim prihajajo tudi iz klubov, ki nastopajo v Ligi NBA. Verjamem, da bomo pri izmenjavi izkušenj vsi skupaj napredovali,” je povedal Ujaković.

“Brez lažne skromnosti lahko trdimo, da je Cedevita Olimpija v samem vrhu najbolje organiziranih klubov v regiji po stopnji tako imenovanega ‘performance teama’ telesne pripravljenosti, fizioterapije, prehrane in psihologije. Pri tem imam v mislih strokovno plat ter vlaganje kluba in odziv na ta segment našega dela. Sodelavca fizioterapevta Rok Žagar in Borut Černilogar, nutricionist Nenad Bratković in psihologinja Katarina Martinović so vrhunski strokovnjaki na svojem področju. Odlično sodelujemo in se dopolnjujemo. Vesel sem, da je bil pomen našega skupnega delovanja v segmentu boljše pripravljenosti naših košarkarjev, prepoznan kot zelo pomemben ter podprt s strani vodstva Cedevite Olimpije. Prepričan sem, da bomo tudi v prihajajoči sezoni dosegli visoko raven v segmentu individualne diagnostike naših igralcev. Ko je vse zastavljeno tako profesionalno, potem igralci sami izpolnjujejo vse naloge, ki jim jih zastavimo, in z veseljem dajo vse od sebe, saj vedo, da bodo zaradi tega boljši na parketu.” 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji