Novica
23.08.2021

Evroligaška okrepitev: Prihaja Zach Auguste!

Ljubljanska Cedevita Olimpija je pod košem pridobila evroligaško okrepitev. Iz grškega Panathinaikosa se bo v slovensko prestolnico preselil Zach Auguste, ki je svoje šolanje zaključil na univerzi Notre Dame. Zach Auguste, 208 centimetrov visoki košarkar, ki ima v svoji torbi potni list Združenih držav Amerike, Haitija in Grčije, je novi igralec Cedevite Olimpije. 28-letnik bo … Continued

Ljubljanska Cedevita Olimpija je pod košem pridobila evroligaško okrepitev. Iz grškega Panathinaikosa se bo v slovensko prestolnico preselil Zach Auguste, ki je svoje šolanje zaključil na univerzi Notre Dame.

Zach Auguste, 208 centimetrov visoki košarkar, ki ima v svoji torbi potni list Združenih držav Amerike, Haitija in Grčije, je novi igralec Cedevite Olimpije. 28-letnik bo pod obema obročema zapolnil vrzel, nastalo z odhodom Mangoka Mathianga. V sezoni, ki je za nami, je Auguste nosil dres grškega Panathianikosa.

Svojo univerzitetno kariero je Zach Auguste preživel na univerzi Notre Dame, kjer v svoji zadnji sezoni, 2015/116, na 36 tekmah v povprečju dosegal 14,0 točk, 10,7 skokov, 1,1 blokade in 1,1 asistence. Po zaključku študija ni bil izbran na naboru Lige NBA, v poletni ligi pa se je preizkušal v dresu Los Angeles Lakers, s katerimi je 29. avgusta 2016 tudi podpisal pogodbo, ki pa sta jo klub iz Kalifornije in Auguste prekinila v oktobru istega leta.

Sledila je selitev v Turčijo, kjer je zaigral za Usak Sportif, in v turškem državnem prvenstvu v povprečju dosegal 11,7 točke, 7,5 skokov in 0,7 pridobljene žoge, v Ligi prvakov pa je v statistiko v povprečju vpisal 13,4 točke, 8,8 skokov, 0,6 blokade in 0,5 pridobljene žoge na obračun. Po sezoni v Turčiji se je pred začetkom sezone 2017/18 prvič preselil v grški Panathianikos, pot pa ga je nato vodila nazaj v Turčijo, k Galatasarayu, kjer je ostal dve sezoni. Pred začetkom sezone 2020/21 se je vrnil v Panathianikos.

V sezoni, ki je za nami, je Zach Auguste v dresu Panathinaikosa v Evroligi dosegal 4,6 točke, 2,3 skoke in 0,6 pridobljene žoge na tekmo, zaigral pa je na 21 obračunih. Z grškim klubom je Auguste, ki smo ga letošnje poletje v poletni Ligi NBA lahko spremljali v barvah Boston Celtics, osvojil dva naslova grškega državnega prvaka ter naslov grškega pokalnega prvaka.

Zach Elias Auguste
Datum in kraj rojstva:
8. julij 1993; Cambridge (Združene države Amerike)
Višina: 208 cm
Igralni položaj: center
Kariera: Usak Sportif (Turčija; 2016-17), Panathinaikos (Grčija; 2017-18), Galatasaray (Turčija; 2018-20), Panathinaikos (Grčija; 2020-21).

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Odkar smo z Mangokom Mathiangom dosegli dogovor o sporazumni prekinitvi pogodbe, smo na trgu iskali njegovo zamenjavo. Našli smo jo v obliki Zacha Augusta, centra, ki ima izkušnje z igranjem na najvišji evropski tekmovalni ravni. Verjamem, da smo uspeli najti pravo rešitev, igralca, ki se bo lahko vklopil v naš sistem. Z dodatkom Augusta smo tudi zaključili s kadrovanjem pred začetkom nove tekmovalne sezone.«

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Z Zachom smo se dogovorili o sodelovanju po tem, ko smo videli, da Mangok Mathiang žal v tej sezoni ne bo del naše ekipe. Zacha smo spremljali že kar nekaj časa, poznamo ga tudi iz Evrolige, kjer je nastopal za Panathinaikos. Gre za hitrega centra, ki lahko igra nad obročem, in to je nekaj, kar potrebujemo, da bomo lahko igrali hitro in raznovrstno košarko. Komaj čakamo, da se nam pridruži, in da čim prej spozna preostale fante.«

Zach Auguste, košarkar KK Cedevita Olimpija:
»Želim se zahvaliti Cedeviti Olimpiji za zaupanje. Zelo hvaležen sem, da sem postal del tako velikega kluba. Veselim se, da se bom lotil dela takoj, ko pridem v Ljubljano. Lačen sem uspehov. Menim, da je ekipa sestavljena tako, da lahko veliko dosežemo v 7DAYS EuroCupu. Veselim se vrnitve v Evropski pokal, veselim se, da se bom kmalu pridružil soigralcem, in upam, da je pred nami uspešna sezona.«

Foto: Panathinaikos.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji