Novica
18.06.2021

Edo Murić ostaja v Cedeviti Olimpiji

Slovenski reprezentant in prvi igralec, ki je ob združitvi KK Olimpija Ljubljana in KK Cedevita Zagreb postal del članske zasedbe Cedevite Olimpije, Edo Murić, ostaja v Ljubljani vsaj še eno sezono. Edo Murić, lastnik petih naslovov slovenskega državnega prvaka in član zlate slovenske reprezentance iz leta 2017, ostaja v Ljubljani. S Cedevito Olimpijo je 29-letni … Continued

Slovenski reprezentant in prvi igralec, ki je ob združitvi KK Olimpija Ljubljana in KK Cedevita Zagreb postal del članske zasedbe Cedevite Olimpije, Edo Murić, ostaja v Ljubljani vsaj še eno sezono.

Edo Murić, lastnik petih naslovov slovenskega državnega prvaka in član zlate slovenske reprezentance iz leta 2017, ostaja v Ljubljani. S Cedevito Olimpijo je 29-letni Ljubljančan podpisal pogodbo, dres ljubljanskega kluba pa bo nosil vsaj do konca tekmovalne sezone 2021/22. Ljubljančan tako ostaja v klubu, s katerim je v minuli sezoni osvojil naslov državnega in superpokalnega prvaka.

Svojo košarkarsko pot je Edo Murić začel pri bežigrajskih Parkljih, v sezoni 2008/09 pa je bil posojen v škofjeloški TCG Mercator. Od bežigrajskega kluba se je Murić poslovil leta 2010 in odšel v Novo mesto, h Krki, s katero je med letoma 2010 in 2014 osvojil štiri naslove državnega prvaka, en naslov slovenskega pokalnega prvaka in naslova prvaka EuroChallenge (2011). Z zelo dobrimi predstavami v dresu Novomeščanov si je leta 2014 prislužil tudi mesto v ekipi Atlanta Hawks na Poletni Ligi NBA, septembra leta 2014 pa je nato okrepil beograjski Partizan NIS.

Iz Beograda ga je kariera nato vodila v Turčijo, kjer je v sezoni 2016/17 nosil dres Banvita, septembra 2017 pa nato podpisal pogodbo z Anadolu Efesom, a klub zapustil decembra istega leta. Sezono 2017/18 je Murić sklenil na poljskem pri Zieloni Gori, s katero je septembra 2018 nato prekinil pogodbo in se decembra istega leta pridružil moštvu zagrebške Cedevite. Leta 2019 je Murić kot prvi košarkar v zgodovini postal del Cedevite Olimpije.

Stalni član slovenske moške članske reprezentance je Murić že praktično vse od začetka minulega desetletja. Zaigral je na treh evropskih prvenstvih (2011, 2013, 2017) in enem svetovnem prvenstvu (2014), leta 2017 pa bil eden izmed ključnih členov Slovenije na poti do naslova evropskega prvaka. V povprečju je Murić v 18,9 minutah igre dosegal 4,8 točke, 3,3 skoke in 0,9 podaje na obračun.

Murić je med drugim tudi del slovenske moške članske reprezentance, ki se bo letošnje poletje borila za nastop Slovenije na olimpijskih igrah v Tokiu.

V tekmovalni sezoni 2020/21 je Murić zaigral na 24 tekmah Lige ABA in v povprečju beležil 8,5 točke, 3,9 skoke in 1,8 asistence v 24,2 minutah, ki jih je preživel na parketu. V 7DAYS EuroCupu je nastopil na 16 tekmah, dosegal pa 9,4 točke, 4,1 skoke in 0,9 asistence v malo manj kot 26 minutah igre. V Ligi Nova KBM je dres Cedevite Olimpije nosil na 12 tekmah in dosegal 7,8 točke, 4,3 skoke in 0,9 asistence.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Edo Murić je eden od ključnih členov članske ekipe Cedevite Olimpije in veseli smo, da bo z nami v Ljubljani ostal tudi v prihodnje. Vsi vemo, koliko in kaj Edo pomeni v našem moštvu. S svojimi izkušnjami, borbenostjo in žarom ter željo po igri ter dokazovanju, je Edo v zadnjih treh sezonah, ki jih je preživel v dresu Zmajev, dokazal, za kakšnega košarkarja gre, potrdil pa je svoj status enega od najboljših slovenskih igralcev v tem trenutku. Pomembno je, da jedro ekipe, ki ga sestavljajo igralci s slovenskim potnim listom, ostane v Ljubljani, in verjamem, da bo Edo vnovič na vsaki tekmi in treningu dal vse od sebe, da dosežemo zastavljene cilje.«

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Vesel sem, da ostajam v Ljubljani. V Cedeviti Olimpiji se počutim zelo dobro, klub je vrhunsko organiziran, prav tako pa je vzdušje v garderobi vedno odlično. Vsi vemo, da želimo v prihajajoči sezoni napraviti korak naprej, in to bo glavna motivacija ob vrnitvi na delo v Stožice. Komaj čakam, da se s soigralci po poletju, ki ga bo zaznamovala reprezentančna akcija, znova vidimo. Upam in želim si, da bo dvorana v prihodnji sezoni lepo napolnjena, in da bodo navijači skupaj z nami uživali v tekmah, ki nas čakajo.«

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji