Novica
04.07.2022

Edo Murić ostaja v Cedeviti Olimpiji!

Edo Murić ostaja del Cedevite Olimpije! Krilni center in sokapetan slovenske moške članske reprezentance, ki je kot prvi košarkar postal del novonastalega kolektiva leta 2019, bo še naprej del ekipe aktualnih slovenskih državnih, pokalnih in superpokalnih prvakov. »Pred tremi leti smo v Ljubljani začeli pisati zgodbo Cedevite Olimpije, ki je v tem obdobju napredovala iz … Continued

Edo Murić ostaja del Cedevite Olimpije! Krilni center in sokapetan slovenske moške članske reprezentance, ki je kot prvi košarkar postal del novonastalega kolektiva leta 2019, bo še naprej del ekipe aktualnih slovenskih državnih, pokalnih in superpokalnih prvakov.

»Pred tremi leti smo v Ljubljani začeli pisati zgodbo Cedevite Olimpije, ki je v tem obdobju napredovala iz sezone v sezono in verjamem, da bomo tudi v prihodnje nadaljevali v enakem ritmu. Vesel sem, da ostajam v Ljubljani. Že zdaj vse navijače vabim, da se nam pridružijo na vseh naših domačih tekmah, in da še naprej skrbijo za vzdušje v Stožicah in Tivoliju,« je povedal Edo Murić.

Za Murićem je zelo dobra sezona, v kateri je v 7DAYS EuroCupu v povprečju dosegal 10,4 točke, 5,2 skoka, 1,4 asistence in 1,0 pridobljene žoge na tekmo, v regionalni ligi pa je beležil 9,4 točke, 4,9 skokov, 1,3 asistence in 0,9 pridobljene žoge na obračun. Letošnjega februarja je bil Murić na finalnem turnirju Pokala Spar na Kodeljevem, na katerem je Cedevita Olimpija osvojila svoj 21. pokalni naslov v samostojni Sloveniji, izbran za najkoristnejšega igralca turnirja.

V Edovih vitrinah lahko najdemo kar šest naslovov slovenskega državnega prvaka, zadnja dva, v sezonah 2021/22 in 2020/21 je osvojil s Cedevito Olimpijo, prve štiri pa z novomeško Krko. V dresu Zmajev je Murić osvojil tudi tri naslove slovenskega superpokalnega prvaka in en naslov prvaka Pokala Spar. Edo je tudi to poletje eden od ključnih členov slovenske moške članske reprezentance, s katero je lansko leto nastopil na olimpijskih igrah v Tokiu, leta 2017 pa je postal evropski prvak.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji