Novica
19.06.2023

Dres Zmajev bo nosil Amadou Sow

Iz francoske lige se v ljubljansko Cedevito Olimpije seli 206 centimetrov visoki Amadou Sow, ki je sezono 2022/23 preživel v Bloisu. Člansko moštvo Cedevite Olimpije je na visokih igralnih položajih močnejše za malijskega košarkarja Amadoua Sowa, ki se v ljubljanske Stožice seli iz francoskega državnega prvenstva, kjer je v sezoni 2022/23 nosil dres Bloisa. Sow, … Continued

Iz francoske lige se v ljubljansko Cedevito Olimpije seli 206 centimetrov visoki Amadou Sow, ki je sezono 2022/23 preživel v Bloisu.

Člansko moštvo Cedevite Olimpije je na visokih igralnih položajih močnejše za malijskega košarkarja Amadoua Sowa, ki se v ljubljanske Stožice seli iz francoskega državnega prvenstva, kjer je v sezoni 2022/23 nosil dres Bloisa. Sow, sicer rojen v mestu Bamako na Maliju, je študiral na Univerzi v Kaliforniji v Santa Barbari, pred tem pa je maturiral na srednji šoli Napa Christian. S Cedevito Olimpijo je podpisal dveletno pogodbo.

Cedevita Olimpija je tako predstavil tretjo okrepitev letošnjega poletja, Sow pa se bo v Zmajevem gnezdu pridružil novincema Justusu Hollatzu in Aleksandru Šaškovu.

“Zelo veseli smo, da smo Amadoua uspeli pripeljati v Ljubljano. V minuli sezoni se je Sow prvič preizkusil v Evropi, igral je v Franciji. Gre za zelo dobrega skakalca, ki je sposoben dosegati točke, ima pa visoke ambicije. Sow bo eden od stebrov naše ekipe v prihajajoči sezoni, in upam, da nam bo pomagal pri doseganju zastavljenih ciljev. Želimo si, da sestavimo ekipo, kjer bo tudi sam napredoval in se razvil v odličnega igralca na evropskih parketih,” je ob dodatku Sowa na seznam igralcev za prihajajočo sezono povedal športni direktor ljubljanskega kluba Vlado Ilievski.

“Amadou Sow je vsestranski igralec, ki lahko igra na obeh visokih igralnih položajih, obenem pa se vklaplja v našo filozofijo novega cikla delovanja Cedevite Olimpije. Tudi on ima velik potencial, po sezoni, ki jo je preživel v Franciji, pa bo nadaljnje izkušnje v košarki na visoki ravni lahko pridobil z nami v regionalni ligi in v Evropskem pokalu. Sow je atletičen igralec, to pa je v moderni košarki zelo pomembno. Zagotovo bo zelo motiviran na tej naslednji stopnički v njegovi karieri, menim pa, da lahko v našem klubu še napreduje. Vesel sem, da se nam je pridružil. Že v Franciji je pokazal, da gre za energičnega igralca, in verjamem, da nam bo v pomoč v prihajajoči sezoni,” je ob podpisu pogodbe s Sowom povedal strateg Zmajev Simone Pianigiani.

“Navdušen sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji pred začetkom prihodnje sezone. Komaj čakam, da začnemo z delom,” je ob podpisu pogodbe z ljubljanskim klubom povedal Sow.

Po štirih letih, ki jih je preživel v dresu ameriške kolidž ekipe Gaucos iz Univerze v Kaliforniji v Santa Barbari, je Amadou Sow sezono 2022/23 prebil v dresu francoske ekipe Blois, kjer je na 32 tekmah v povprečju dosegal 13,8 točke, 5,2 skoka in 1,1 asistence na tekmo, obenem pa iz igre metal 53,8-odstotno ter za tri točke 41,9-odstotno.

V dresu Santa Barbare se njegovo povprečje doseženih točk ni nikoli spustilo po 12, v zadnji sezoni pa je v povprečju beležil 15,6 točke, 8,4 skoke in 0,7 asistence na dvoboj. Že v sezoni 2018/19, svoji prvi na kolidžu, je bil uvrščen v drugo peterko All-Big West, enako je nato ponovil tudi v sezoni 2019/20. Skupno je Sow na kolidžu odigral 117 tekem, od tega jih je 115 začel v prvi peterki, v povprečju pa je dosegal 13,8 točke in 7,4 skoke na tekmo.


Vsi košarkarski navdušenci si lahko že danes zagotovite sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem članske ekipe KK Cedevita Olimpija v tekmovalni sezoni 2023/24! Sezonske vstopnice si lahko zagotovite po predprodajni ceni in po posebni ceni, ki jo prinaša aplikacija 6.Zmaj. 

ZAGOTOVLJEN SEDEŽ V STOŽICAH IN TIVOLIJU! 

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v tekmovalni sezoni 2023/24 svoje domače tekem igrali v dveh dvoranah, dvorani Stožice in dvorani Tivoli. Z nakupom sezonske vstopnice za ogled vseh domačih tekem si boste svoj sedež zagotovili v obeh dvoranah.

MOŽNOST NAKUPA NA OBROKE! 

Če si želite zagotoviti sezonsko vstopnico in jo odplačevati na obroke, lahko pri našem sponzorju NLB to enostavno uredite z NLB plačilno kartico z odloženim plačilom Mastercard, Visa ali Karanta, ki omogočajo obročno plačevanje.

APLIKACIJA 6.ZMAJ 

Z aplikacijo 6.Zmaj si lahko vsak navijač zagotovi poseben, 20-odsotni popust pri nakupu sezonske vstopnice za tekmovalno sezono 2023/24. Akcijska ponudba bo trajala vse do 4. septembra 2023. V kolikor si želite sezonsko vstopnico zagotoviti po predprodajni ceni, si jo lahko zagotovite s posebnim 15-odsotnim popustom, prav tako do 4. septembra 2023.

Kodo za popust si lahko pridobite s prijavo v aplikacijo 6.Zmaj.

NAKUP SEZONSKE VSTOPNICE

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji