Novica
15.06.2024

DJ Stewart ostaja v Ljubljani!

V članski zasedbi KK Cedevita Olimpija bomo v prihodnjih dveh sezonah lahko spremljali branilca DJ Stewarta. Slednji se je ljubljanskemu klubu pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24. V dresu članske ekipe Cedevite Olimpije ostaja DJ Stewart! Ameriški branilec je z ljubljanskim klubom podpisal dveletno pogodbo. Stewart se je zasedbi iz Stožic pridružil pred začetkom tekmovalne … Continued

V članski zasedbi KK Cedevita Olimpija bomo v prihodnjih dveh sezonah lahko spremljali branilca DJ Stewarta. Slednji se je ljubljanskemu klubu pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24.

V dresu članske ekipe Cedevite Olimpije ostaja DJ Stewart! Ameriški branilec je z ljubljanskim klubom podpisal dveletno pogodbo. Stewart se je zasedbi iz Stožic pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24, neposredno po zaključku Superpokala Lige ABA v Podgorici.

“DJ-a poznam, spremljal sem ga, še vedno gre za mladega igralca, ki je minulo sezono prvič igral v evropski košarki, po pogovorih z njegovimi soigralci in nekdanjimi trenerji pa je vidno, da gre za dobrega, ambicioznega fanta. V prvi sezoni je imel kar nekaj vzponov in padcev. Mislim, da je v njem potencial, da se lahko razvije v resnega košarkarja. Želimo mu pomagati pri njegovem razvoju, hkrati pa bo on pomagal nam, da se Cedevita Olimpija dvigne na višjo raven,” je ob naznanitvi podaljšanja pogodbe z DJ-em Stewartom povedal glavni trener članske ekipe Zmajev, Zvezdan Mitrović.

“Zadovoljen sem s podaljšanjem pogodbe s Cedevito Olimpijo. Nisem srečen s potekom minule sezone, zdaj pa imamo priložnost, da v novi sezoni zgodbo obrnemo na boljše,” je ob podaljšanju pogodbe s Cedevito Olimpijo povedal DJ Stewart.

Na 16 tekmah Evropskega pokala je DJ Stewart v minuli tekmovalni sezoni dosegal 12,9 točke, 3,6 skoka in 2,3 asistence, na parketu pa je preživel malo več kot 29 minut na obračun. V regionalni ligi je zaigral na 27 tekmah, na parketu preživel 25,6 minut na tekmo, v tem času pa dosegal 11,8 točke, 2,6 skoka in 1,8 asistence na obračun. V slovenskem državnem prvenstvu je zaigral na vseh sedmih tekmah končnice, v 25,5 minute pa dosegal 13,7 točke, 2,8 skoka, 2,1 asistence in 1,6 ukradene žoge.

Pred prihodom v Ljubljano je Stewart igral v Dominikanski republiki, v dresu ekipe Marineros, pred tem pa je bil del ekip Sioux Falls Skyforce in Austin Spurs. Minulo poletje je v poletni Ligi NBA nosil tudi dres Washington Wizards.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji