Novica
11.07.2024

DeVante Jones je nova okrepitev Zmajeve družine!

Ameriški košarkar DeVante’ Jones je nova okrepitev članske ekipe Cedevite Olimpije na položaju organizatorja igre. Jones je pred prihodom v Ljubljano nosil dres francoskega Le Mansa. Cedevita Olimpija je okrepitev na položaju organizatorja igre našla v DeVanteju’ Jonesu, ki se je na tem igralnem položaju pridružil slovenskemu reprezentantu Alekseju Nikoliću. DeVante’ je v tekmovalni sezoni … Continued

Ameriški košarkar DeVante’ Jones je nova okrepitev članske ekipe Cedevite Olimpije na položaju organizatorja igre. Jones je pred prihodom v Ljubljano nosil dres francoskega Le Mansa.

Cedevita Olimpija je okrepitev na položaju organizatorja igre našla v DeVanteju’ Jonesu, ki se je na tem igralnem položaju pridružil slovenskemu reprezentantu Alekseju Nikoliću. DeVante’ je v tekmovalni sezoni 2023/24 nosil dres francoskega Le Mansa, s katerim je nastopal v Košarkarski Ligi prvakov ter v francoskem državnem prvenstvu, z ljubljanskim klubom pa je podpisal enoletno pogodbo.

“DeVante’ Jones je pravi ekipni igralec, ki je v vsaki sezoni pokazal napredek. Želimo, da z njim pridobimo na intenzivnosti in energiji, ki ju bomo potrebovali v bojih v obeh mednarodnih tekmovanjih. Ob dejstvu, da se zelo dobro znajde tudi v igri v obrambi, nam bo v veliko pomoč na obeh straneh igrišča. Z dodatkom Jonesa na naš seznam igralcev, smo zaključili s sestavo ekipe na zunanjih igralnih položajih,” je ob podpisu pogodbe z Jonesom povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Chechu Mulero.

“DeVante’ Jones je igralec z določenim potencialom, ki je v minuli sezoni pokazal dobro energijo in karakter med igranjem v francoski ligi v Le Mansu. Zelo je motiviran, prav tako si želi napredovati kot igralec, in kot del ekipe, ter dosegati čim boljše rezultate. V okviru našega proračuna gre za igralca, ki lahko napreduje skupaj z ekipo, in nam pomaga pri doseganju željenih rezultatov. Je kvaliteten v igri v obrambi in v napadu, in je še vedno pod radarjem, v okvirih, v katerih delamo, pa gre za igralca, ki bi moral skupaj z Aleksejem Nikolićem držati položaj organizatorja igre v najboljšem možnem redu. Nova ekipa, novi ljudje, zagotovo bo zanimivo sestavljati eno homogeno celoto. Veseli me, da so vsi igralci zelo motivirani, in da so vsi pokazali željo, da sodelujejo v tem projektu,” je ob dodatku Jonesa na seznam igralcev za novo sezono povedal Zvezdan Mitrović, glavni trener članske zasedbe Zmajev.

“Navdušen sem ob dejstvu, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji. Zame je to velik korak in skozi celotno sezono bo velik poudarek na zmagovanju. Najbolj pomembno je, da se v novi sezoni dobro ujamemo s soigralci, trenerji in navijači. Komaj čakam, da začnemo s pripravami, in da lahko ekipi dam vse, česar sem sposoben,” je ob podpisu pogodbe z ljubljanskim klubom povedal DeVante’ Jones.

Prvi dve leti profesionalne kariere do prihoda v Cedevito Olimpijo je DeVante’ Jones preživel v Franciji, kjer je v tekmovalni sezoni 2022/23 nosil dres ekipe Metropolitans 92, v sezoni 2023/24 pa je okrepil Le Mans. Leta na kolidžu je preživel v dresu Coastal Caroline Chantilicleers ter Michigan Wolverines.

DeVante’ Jones je z Le Mansom v tekmovalni sezoni 2023/24 nastopal v Košarkarski Ligi prvakov in zaigral na sedmih tekmah, v povprečju pa dosegal 12,3 točke, 4,9 asistence in 2,1 skok na obračun. V francoskem državnem prvenstvu je zaigral na 33 tekmah, v 27 minutah, ki jih je v povprečju preživel na parketu, pa v povprečju dosegal 15,9 točke, 5,2 asistence in 2,5 skoka na tekmo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji