Novica
06.10.2020

Članska ekipa deset dni v karanteni

Člansko moštvo Cedevite Olimpije bo deset dni preživelo v karanteni. V nedeljo je bil v ekipi potrjen pozitiven primer na COVID-19. V nedeljo med glavnim odmorom tekme prvega kola Lige ABA med Cedevito Olimpijo in Krko, ki so jo Ljubljančani dobili z rezultatom 77:69, je ljubljanski klub prejel informacijo o pozitivnem primeru na COVID-19 znotraj … Continued

Člansko moštvo Cedevite Olimpije bo deset dni preživelo v karanteni. V nedeljo je bil v ekipi potrjen pozitiven primer na COVID-19.

V nedeljo med glavnim odmorom tekme prvega kola Lige ABA med Cedevito Olimpijo in Krko, ki so jo Ljubljančani dobili z rezultatom 77:69, je ljubljanski klub prejel informacijo o pozitivnem primeru na COVID-19 znotraj članske ekipe. Pozitiven je bil eden od igralcev, ki pa pred tem ni kazal nobenih simptomov okužbe na koronavirus. Članska ekipa je v četrtek, dan po vrnitvi iz gostovanja v Parizu, opravila protokolarni test na COVID-19, enako je veljalo tudi za testiranje igralcev in članov strokovnega štaba v nedeljo, saj bi Zmaji morali v sredo ob 18.30 v stoženski lepotici gostiti turško ekipo Bursaspor.

Po zaključku tekme sta obe ekipi in sodniki tekme odšli neposredno v 24-urno samoizolacijo. V ponedeljek zjutraj se je vodstvo KK Cedevita Olimpija sestalo s predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje Republike Slovenije, NIJZ pa je Zmajem odredil desetdnevno karanteno.

V ponedeljek je člansko moštvo znova prestalo testiranje na COVID-19, ljubljanski klub pa je v torek prejel rezultate. Tudi drugi test je potrdil okužbo pri košarkarju, ki je bil pozitiven že v nedeljo, pri vseh ostalih pa je bil test negativen.

Zmaji bi morali v naslednjih desetih dneh odigrati tri tekme. Že v sredo ob 18.30 bi se morali v Stožicah pomeriti z ekipo Bursaspor v drugem kolu 7DAYS EuroCupa. V soboto ob 17.00 bi morali gostovati pri Kopru Primorski, ljubljanski klub pa je že v dogovorih za prestavitev termina tekme. Prihodnji torek ob 18.30 bi morala v Stožicah gostovati Gran Canaria, v kolikor pa bo tekma prestavljena, bo ljubljanski klub o tem javnost obvestil v prihodnjih dneh.

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija:
»Na žalost bo naše člansko moštvo deset dni preživelo v karanteni. Kljub vsem epidemiološkim smernicam, ki se jih v klubu držimo od začetka pandemije koronavirusa, smo se zavedali, da bo slej kot prej COVID-19 potrkal tudi na naša vrata, in žal se je to zgodilo že po dveh odigranih tekmah v mednarodnih tekmovanjih. Zahvaljujemo se vodstvu Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki je prisluhnilo našim željam o tem, da bi lahko nadaljevali s tekmovanji ob tem, da je pozitiven igralec v karanteni, preostanek ekipe pa ob negativnem testu na COVID-19 nadaljuje s trenažnim procesom. Zavedamo se, da pravila obstajajo zato, da se jih držimo, in odgovorno bomo spoštovali odločitev Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Nihče ne ve, v kakšnem stanju bo ekipa po desetdnevni karanteni, brez pravega trenažnega procesa in stika z žogo. Trenutno je naša glavna naloga, da poskrbimo za to, da igralci in člani strokovnega štaba naslednje dni preživijo ob spoštovanju vseh predpisov. Žalostna novica za naš klub in vse navijače pa je dejstvo, da zaradi predpisov, ki velevajo, da mora celotna ekipa deset dni preživeti v karanteni, najverjetneje ne bomo nastopili na vsaj eni tekmi 7DAYS EuroCupa, ki bo posledično registrirana z zmago naših tekmecev, saj smo imeli dovolj igralcev za igranje tekme, a zaradi predpisov NIJZ-ja, to žal ni mogoče. V vseh državah, iz katerih prihajajo naši tekmeci, so predpisi in smernice drugačni. V skladu s propozicijami tekmovanja lahko v primeru enega pozitivnega, ali morda celo več pozitivnih primerov znotraj ekipe, še vedno nastopijo na tekmi in nadaljujejo s trenažnim procesom, seveda, ob tem, da preostanek ekipe prejme negativne izide testiranja, in da je igralec, ki prejme pozitiven rezultat, umaknjen v samoizolacijo. Z obzirom na to, da nam omejitve in smernice, ki veljajo v Sloveniji, ne dovoljujejo nastopov v tekmovanjih, v katerih bi po veljavnih propozicijah lahko tekmovali, navkljub pozitivnemu primeru znotraj ekipe, apeliramo na odgovorne, da spremenijo obstoječe predpise, omejitve in smernice, in dovolijo, da vse slovenske športne ekipe, v primeru pozitivnega primera znotraj ekipe, športnika ali športnico klub pošlje v karanteno, vsi ostali športniki in športnice pa, ob predložitvi negativnega testa, lahko nadaljujejo s trenažnim procesom. V kolikor bodo še naprej veljali obstoječi ukrepi, ki celotno ekipo pošljejo v desetdnevno karanteno, potem bodo vsi slovenski klubi, ne glede na športno panogo, nekonkurenčni v vrhunskih evropskih tekmovanjih, to pa ima lahko velik vpliv, ne le na posamezne klube, temveč na slovenski šport v celoti. Cedevita Olimpija bo še naprej delala vse za to, da ljubljanski in slovenski šport na najboljši možen način predstavlja v evropskem in svetovnem merilu.«

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Adidas CORE 18 SWEATSHIRT z logotipom

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Dres Adidas 2021/2022 - zelen

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji