Novica
01.10.2020

Cerkvenik, Tekavčič in Sytnikov na gostovanje k Trotom

Miha Cerkvenik, Luka Tekavčič in Egor Sytnikov bodo v soboto s svojimi soigralci v dresu Ilirije gostovali v Novem mestu, kjer jih pričakujejo Žoltasti Troti. Ilirija je svojo sezono v 2. SKL začela po načrtih, z zmago. Mlada Zmaja Miha Cerkvenik in Luka Tekavčič sta si z borbeno igro prislužila lepo minutažo ob zmagi nad … Continued

Miha Cerkvenik, Luka Tekavčič in Egor Sytnikov bodo v soboto s svojimi soigralci v dresu Ilirije gostovali v Novem mestu, kjer jih pričakujejo Žoltasti Troti.

Ilirija je svojo sezono v 2. SKL začela po načrtih, z zmago. Mlada Zmaja Miha Cerkvenik in Luka Tekavčič sta si z borbeno igro prislužila lepo minutažo ob zmagi nad Celjem z 78:68. Egorju Sytnikovu, ki se je pretekli teden ukvarjal z lažjimi zdravstvenimi težavami, je glavni trener Ilirije Saša Dončić na uvodu v sezono namenil nekaj počitka. Nova priložnost za dokazovanje naše Mlade Zmaje čaka to soboto, ko se bo Ilirija pomerila z novomeškimi Žoltastimi Troti.

Dolenjci so na uvodni tekmi sezone z rezultatom 98:95 tesno izgubili v obračunu z moštvom Portoroža, ob tem pa so prejeli tudi pet tehničnih napak. Mladim Zmajem bo v vrstah Trotov nasproti stal tudi nekdanji košarkar ljubljanskega kluba Smilijan Pavič, ki v prvem kolu 2. SKL ni vstopil na parket. Člani Cedevite Olimpije bodo poskušali nadaljevati zmagoviti niz v dresu Ilirije, ob tem pa si nabirali pomembne izkušnje z igranjem proti izkušenejšim tekmecem.

Z novo tekmovalno sezono v Ligi ABA bo v soboto z Mego Bemax začel tudi Marko Simonović, ki bo še drugo sezono kot posojeni košarkar Cedevite Olimpije oblekel dres beograjskega moštva. Mega Bemax bo ob 17.00 v Laktaših gostovala pri Igokei.

2. SKL, 2. KOLO

ŠC Livada (Novo mesto), sobota, 3. oktober, ob 18.00
TROTI – ILIRIJA

LIGA ABA, 1. KOLO

ŠD Laktaši (Laktaši, Bosna in Hercegovina), sobota, 3. oktober, ob 17.00:
IGOKEA – MEGA BEMAX

Navijaška oprema

Ženska majica retro napis Cedevita Olimpija

V trgovino

Adidas CORE 19 HOODIE z logotipom

V trgovino

Adidas CORE 18 SWEATSHIRT z logotipom

V trgovino

Majica Dragon Heart

V trgovino

Dres Adidas 2021/2022 - zelen

V trgovino
AdidasUradni opremljevalec
KK Cedevita Olimpija
Free deliveryBrezplačna dostava
pri nakupu nad 80 EUR

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji