Novica
30.11.2021

Cedevito Olimpijo zapušča Žiga Dimec

Košarkarski klub Cedevita Olimpija in center slovenske reprezentance Žiga Dimec sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Dimec je v zadnjem tednu sam izrazil željo po odhodu, ljubljanski klub pa mu je stopil nasproti, obenem pa mu želi vso srečo v nadaljevanju kariere. Žiga Dimec, 211 centimetrov visoki center, ni več del članskega moštva Cedevite … Continued

Košarkarski klub Cedevita Olimpija in center slovenske reprezentance Žiga Dimec sta se dogovorila za sporazumno prekinitev pogodbe. Dimec je v zadnjem tednu sam izrazil željo po odhodu, ljubljanski klub pa mu je stopil nasproti, obenem pa mu želi vso srečo v nadaljevanju kariere.

Žiga Dimec, 211 centimetrov visoki center, ni več del članskega moštva Cedevite Olimpije. Slovenski reprezentant in evropski prvak iz leta 2017 je v zadnjem tednu izrazil željo po prekinitvi pogodbe, v Ljubljano pa se je Dimec preselil lansko poletje. S Cedevito Olimpijo je Dimec v sezoni 2020/21 postal državni prvak, osvojil pa je tudi dva naslova slovenskega superpokalnega prvaka.

V sezoni 2021/22 je Žiga Dimec dres Cedevite Olimpije nosil na šestih tekmah regionalne lige. V malo manj kot sedmih minutah igre je v povprečju dosega 2,7 točke in 2,0 skoke na obračun. V 7DAYS EuroCupu je Dimec zbral štiri nastope, v malo več kot devetih minutah na tekmo pa v povprečju dosegal 4,0 točke in 2,0 skoke na tekmo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji