Novica
25.03.2021

Cedevita Olimpija začenja evroligaški turnir za mladince

V petek se v Beogradu začenja evroligaški turnir za mladinske ekipe, na katerem bo vnovič nastopila tudi Cedevita Olimpija, z ekipo, v kateri devet košarkarjev trenira v Zagrebu, trije pa v Ljubljani. Uvodni dan turnirja se bodo košarkarji Cedevite Olimpije ob 14.00 udarili z Mego Soccerbet. V soboto Zmaje čakata dve tekmi, ob 12.00 z … Continued

V petek se v Beogradu začenja evroligaški turnir za mladinske ekipe, na katerem bo vnovič nastopila tudi Cedevita Olimpija, z ekipo, v kateri devet košarkarjev trenira v Zagrebu, trije pa v Ljubljani.

Uvodni dan turnirja se bodo košarkarji Cedevite Olimpije ob 14.00 udarili z Mego Soccerbet. V soboto Zmaje čakata dve tekmi, ob 12.00 z Budućnostjo VOLI, ob 18.00 pa z Lokomotivo iz Kubana. V nedeljo bodo sledile tekme za razvrstitev. Zmagovalec turnirja, na katerem nastopajo še Crvena zvezda mts, Partizan NIS, Maccabi Tel Aviv in Cluj Napoca, se bo na finalnem turnirju pridružil Barceloni in Realu Madridu, ki sta si mesto na odločilnem turnirju že priigrala, pet ekip pa bo prejelo še pet vabil.

Medsebojno sodelovanje med Cedevito Olimpijo v Ljubljani in Cedevito Junior v Zagrebu bo prihajajoči konec tedna tako dobilo novo poglavje. Ob dejstvu, da mladinsko moštvo v Ljubljani zaradi epidemioloških razmer v Sloveniji ni bilo aktivno skoraj pet mesecev, in da so mladi Zmaji pred kratkim nadaljevali z boji v državnem prvenstvu, njihovi vrstniki iz Zagreba pa uspešno nastopajo v hrvaškem državnem prvenstvu, bo prihajajoči turnir v Beogradu odlična izkušnja za vse mlade upe Cedevite Olimpije.

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
“Tradicionalni evroligaški turnir v Beogradu je za naš klub vedno izredno zanimiv, saj lahko v neposrednih dvobojih primerjamo, kako dobro se lahko naši fantje kosajo z vrstniki iz celotne Evrope. Žal epidemiološka situacija v Sloveniji ni dovoljevala trenažnega procesa našim mladim košarkarjem, ki pa so trenutno tudi v boju za najvišja mesta v slovenskem državnem prvenstvu. Ekipa v Zagrebu je lahko brez težav v zadnjem času redno trenirala ter uspešno sodelovala v domačem državnem prvenstvu. Fantom, ki so trenirali v Zagrebu, se bodo pridružili še trije mladi košarkarji iz Ljubljane, zagotovo pa bomo še z večjim zanimanjem spremljali nastope naše ekipe v Beogradu.”

Marino Baždarić, koordinator mladinskega pogona KK Cedevita Olimpija:
“Menim, da je nastop v Beogradu lepa nagrada za naše delo, saj so si fantje resnično zaslužili nastopiti na tem vrhunskem turnirju. V primerjavi z ostalimi ekipami smo precej mlajši, veliko igralcev tudi manjka zaradi poškodb, in bi z lahkoto bili del ekipe, kar dovolj govori o kvaliteti, ki jo imamo v Zagrebu in Ljubljani. Izkoristili bomo priložnost, ki se nam ponuja, gremo pridobiti izkušnje, ki jih ponuja veliki turnir. Rezultatskega pritiska nimamo, imamo pa obvezo pokazati se v čim boljši luči, tako na igrišču, kot tudi izven njega. Dostojno bomo predstavljali ljubljanski in zagrebški klub.”

Anđelko Matov, trener KK Cedevita Olimpija:
“Kot trener sem ponosen, da se nam je ponudila ta priložnost, pa čeprav v nekoliko neprijetnem položaju, kar pandemija koronavirusa zagotovo je. V ta projekt gresta dva kluba skupaj, kot partnerja, pod grbom Cedevite Olimpije. Igralci v Zagrebu so bili vseskozi v ritmu trenažnega procesa, s pomočjo košarkarjev iz Ljubljane pa bodo, ob uspehu v domačem tekmovanju, imeli priložnost, da se pomerijo z vrstniki iz najboljših evropskih klubov. To je velik motiv, ne le za igralce, temveč tudi za trenerje. Skupina, v kateri smo, je izredno kvalitetna. Za ekipe igrajo igralci, ki nastopajo v Ligah ABA in ABA 22, v Lokomotivu pa najdemo tudi ruske reprezentante. Za uigravanje s fanti iz Ljubljane bomo imeli malo časa, verjamem pa, da bomo kot ekipa delovali dobro.”

CEDEVITA OLIMPIJA U18:

4 Damjanić Duje, branilec, 195 cm, 2003, Hrvaška
5 Jovanović Nil, branilec, 188 cm, 2003, Slovenija
6 Todorović Vukašin, branilec, 200 cm, 2004, Slovenija
7 Jelavić Andrija, krilo, 205 cm, 2004, Hrvaška
8 Brkić Filip, branilec, 191 cm, 2004, Hrvaška
9 Jacović Jakov, krilo, 196 cm, 2003, Hrvaška
10 Kočevar Gašper, center, 205 cm, 2004, Slovenija
11 Ljubičić Marko, krilo, 203 cm, 2005, Hrvaška
12 Skelin Andre, krilo, 196 cm, 2003, Hrvaška
13 Akrap Matej, krilo, 195 cm, 2005, Hrvaška
14 Zanki Vice, branilec, 199 cm, 2004, Hrvaška
15 Matleković Ivan, center, 208 cm, 2004, Hrvaška

STROKOVNI ŠTAB:
Matov Anđelko, glavni trener

Kapov Ivan, pomočnik trenerja
Tokić Vice, pomočnik trenerja

Bosak Marko, fizioterapevt
Baždarić Marino, vodja ekipe

EUROLEAGUE BASKETBALL ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT (FMP Arena, Beograd; 26.-28. marec 2021)

Petek, 26. marec, ob 14.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – MEGA SOCCERBET

Sobota, 27. marec, ob 12.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – BUDUĆNOST VOLI

Ob 18.00:
LOKOMOTIV KUBAN – CEDEVITA OLIMPIJA

Nedelja, 28. marec:
TEKME ZA RAZVRSTITEV

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji