Novica
26.10.2021

Cedevita Olimpija z Gorenjsko banko vstopa v novo sezono projekta One Team

Z začetkom tekmovanja 7DAYS EuroCup v sezoni 2021/2022 je Cedevita Olimpija začela tudi s projektom One Team. Slednji z novo sezono prinaša novost, saj se je družini One Team, kot glavni partner projekta, pridružila Gorenjska banka, ki bo aktivno prispevala k implementaciji zastavljenih ciljev projekta.   One Team je projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige. … Continued

Z začetkom tekmovanja 7DAYS EuroCup v sezoni 2021/2022 je Cedevita Olimpija začela tudi s projektom One Team. Slednji z novo sezono prinaša novost, saj se je družini One Team, kot glavni partner projekta, pridružila Gorenjska banka, ki bo aktivno prispevala k implementaciji zastavljenih ciljev projekta.  

One Team je projekt najmočnejšega evropskega košarkarskega tekmovanja, Evrolige. Projekt to sezono praznuje deset let obstoja, Evroliga pa ga je s pomočjo klubov iz celotne Evrope razvila v celosten program družbene odgovornosti, ki s pomočjo posameznih aktivnosti vsakega kluba deluje v okviru osnovne tematike: integracija skupnosti. Glavno sporočilo projekta je izkoriščati moč košarke za povezovanje skupnosti.

Vsak sodelujoči klub vsako sezono razvije svoj One Team projekt, ki odraža stanje ter potrebe lokalne skupnosti, da pomaga tistim družbenim skupinam, ki jim znotraj skupnosti grozi socialna izključenost zaradi perečih težav, kot so uživanje prepovedanih substanc ter fizična ali mentalna invalidnost.

Tudi v tej sezoni Cedevita Olimpija sodeluje z Mladinskim domom Malči Beličeve.

»Projekt odlično dopolnjuje naše vsakodnevno delo, saj skozi igro in gibanje obravnavamo pomembne socialno-pedagoške vsebine in razvijamo socialne veščine. Otroci radi igrajo košarko in sodelujejo pri različnih nalogah, s katerimi razvijajo tudi gibalne sposobnosti. Še posebej so jim zanimiva, zaenkrat sicer še preko Zooma, srečanja s predstavniki kluba in igralci. Komaj čakamo, da si bomo lahko tudi v živo ogledali tekme in kakšen trening košarkarjev Cedevite Olimpije,« vtise o projektu izpostavi Dejan, vzgojitelj v Strokovnem centru Mladinski dom Malči Beličeve.

Svoje delo v projektu One Team bo to sezono nadaljeval Alen Hodžić, ki bo vnovič klubski ambasador projekta: »Vesel in ponosen sem, da bomo tudi v tej sezoni ambasador projekta OneTeam. Izredno zadovoljen sem tudi zaradi dejstva, da bodo tokrat delavnice lahko potekale v živo, in da si bodo varovanci Mladinskega doma Malči Beličeve lahko naše tekme ogledali v naši prelepi dvorani. Vsaka družbeno odgovorna akcija ima velik pomen za celoten klub in tudi zame osebno, verjamem pa, da lahko preko košarke vsem približamo šport in ljubezen do njega ter jim na ta način polepšamo njihov in naš vsakdan.« 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji