Novica
26.07.2021

Cedevita Olimpija z donacijo podpira razvoj slovenske košarke

KK Cedevita Olimpija deli navdušenje nad uvrstitvijo slovenske košarkarske reprezentance na olimpijske igre v Tokiu in želi z donacijo Košarkarski zvezi Slovenije v višini 25.000 EUR prispevati k razvoju mladih igralcev in trenerjev v Sloveniji. Cedevita Olimpija se je v sezoni 2020/21 znova povzpela na slovenski košarkarski prestol. Ob vseh uspehih in zelo dobrih predstavah … Continued

KK Cedevita Olimpija deli navdušenje nad uvrstitvijo slovenske košarkarske reprezentance na olimpijske igre v Tokiu in želi z donacijo Košarkarski zvezi Slovenije v višini 25.000 EUR prispevati k razvoju mladih igralcev in trenerjev v Sloveniji.

Cedevita Olimpija se je v sezoni 2020/21 znova povzpela na slovenski košarkarski prestol. Ob vseh uspehih in zelo dobrih predstavah Zmajev v sezoni, ki je za nami, pa so košarkarji ljubljanskega kluba tudi velik del slovenske moške članske reprezentance, ki v tem poletju nastopa na olimpijskih igrah v Tokiu. Dres Slovenije namreč nosijo Jaka Blažič, Edo Murić, Luka Rupnik in Žiga Dimec, ki jih bomo lahko jeseni znova videli tudi v dresu z zeleno-oranžnimi odtenki.

S kar štirimi sodelujočimi košarkarji na olimpijskih igrah je tako ljubljanski kolektiv postavil nov mejnik v slovenski in mednarodni košarki. Navdušenje nad zgodovinskim prebojem slovenske članske reprezentance na olimpijske igre je Cedevita Olimpija pokazala tudi z donacijo Košarkarski zvezi Slovenije v višini 25.000 EUR, znesek pa bo namenjen razvoju mladih in nadarjenih igralcev in trenerjev v Sloveniji.

»Običajno športni klubi od svoje zveze pričakujejo finančno podporo za svoje delovanje, mi pa smo se odločili Košarkarski zvezi Slovenije z donacijo, s katero želimo nagraditi delo igralcev in članov strokovnega štaba slovenske članske reprezentance ob zgodovinskem preboju na olimpijske igre, pomagati pri prepoznavanju mladih talentov in njihovemu razvoju, da bodo čez nekaj let polnili vrste slovenskih košarkarskih klubov in kakovost košarke, ki se igra doma, dvignili na še višjo raven. Na ta način bo tudi slovenska reprezentanca vedno obdržala svoje mesto med najboljšimi,« je ob tej neobičajni, a zelo dobrodošli gesti dejal Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija, ki se zaveda dejstva, da so uspehi vedno plod dolgotrajnega in zavzetega dela.

Košarkarska zveza Slovenija pri svojem delu veliko pozornosti posveča tudi projektom, namenjenim prepoznavanju potenciala in selekcioniranju med osnovnošolci.

»Cedeviti Olimpiji se zahvaljujemo za donirana sredstva, ki nam bodo omogočila v okviru projekta Igriva košarka povečati število terminov na osnovnih šolah in obnoviti dotrajano opremo. Prav tako bomo lahko v projektu regijsko selekcioniranje pri kategoriji U13 povečali število udeležencev, in jim s preglednimi treningi dali možnost, da pokažejo svoj talent in potencial. Tudi v naš nacionalni program bomo lahko vključili večje število košarkarjev in jim omogočili dodatne treninge izven klubov, ki jih s svojimi trenerji organizira Košarkarska zveza Slovenija,« se je nepričakovanih dodatnih sredstev razveselil predsednik Košarkarske zveze Slovenije, Matej Erjavec.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji