Novica
28.03.2024

Cedevita Olimpija TV | Intervju: DJ Stewart

Ameriški branilec DJ Stewart se v tekmovalni sezoni 2023/24 prvič v svoji karieri preizkuša v Evropi, v septembru pa je oblekel dres Cedevite Olimpije. Po dobri predstavi in zmagi ekipe proti Mornarju, je bil pravilen trenutek, da ga povabimo pred kamere Cedevita Olimpija TV. “Evropa in Slovenija sta moji družini in meni zelo všeč. Z … Continued

Ameriški branilec DJ Stewart se v tekmovalni sezoni 2023/24 prvič v svoji karieri preizkuša v Evropi, v septembru pa je oblekel dres Cedevite Olimpije. Po dobri predstavi in zmagi ekipe proti Mornarju, je bil pravilen trenutek, da ga povabimo pred kamere Cedevita Olimpija TV.

“Evropa in Slovenija sta moji družini in meni zelo všeč. Z ženo in sinom smo praktično vsak dan v Parku Tivoli. Zelo radi pa gremo tudi na sprehod v center Ljubljane, ki je s svojimi zgradbami zelo lep.”

Pred prihodom v Ljubljano se je DJ preizkušal v razvojni Ligi NBA in v Dominikanski republiki, v tej sezoni pa je prvič zaigral v Evropskem pokalu in regionalni ligi.

“Raven tekmovalnosti je precej višja, kot v Dominikanski republiki. Glede na to, da prihajam iz Združenih držav, sem se moral navaditi na evropski stil igre, ki je povsem drugačen.”

Ker se v Združenih državah odvija marčevska norost v NCAA, smo ga seveda povprašali, za koga stiska pesti.

“Moj kolidž je bil del March Madnessa, a je izpadel, tako da nisem več pozoren.”

Zaradi poškodbe stopala je DJ izpustil tekme finalnega turnirja Pokala Spar, v zadnjih tednih pa je navkljub bolečinam stisnil zobe.

“Poškodba je veliko bolje. Osebje dela zelo dobro in mi pomaga pri bolečinah, zato sem veliko bolje.”

Cedevita Olimpija si je mesto v končnici AdmiralBet Lige ABA že zagotovila, pred Zmaji pa je tudi zaključek sezone v državnem prvenstvu.

“Moramo zmagovati in želimo priti čim dlje v končnici regionalne lige. Vsak od nas je bil po treh porazih lačen zmage. Vsi smo stopili skupaj, igrali ekipno in zmagali.”

Še preden se Zeleno-oranžni posvetijo končnicam obeh tekmovanj, pa sta pred njimi še dve tekmi rednega dela regionalne lige. Prva že v soboto ob 17.00, ko Zmaji gostujejo v Novem mestu.

“Želim si, da nastopimo enako, kot proti Mornarju. Uspeli smo doseči 37 asistenc, zato moramo tudi proti Krki igrati skupaj, žoga pa mora krožiti.”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji