Novica
14.03.2024

Cedevita Olimpija TV | Intervju: Aleksander Šaškov

Na zadnjih dveh tekmah, prvih po tekmovalnem premoru, je eden od ključnih členov članske zasedbe Cedevite Olimpije Aleksander Šaškov. Slednji se je v ljubljanski klub preselil pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24, pred gostovanjem v Zadru pa smo ga povabili na vroči stol Cedevita Olimpija TV. Za Šaškova, ki je še v minuli sezoni nosil dres … Continued

Na zadnjih dveh tekmah, prvih po tekmovalnem premoru, je eden od ključnih členov članske zasedbe Cedevite Olimpije Aleksander Šaškov. Slednji se je v ljubljanski klub preselil pred začetkom tekmovalne sezone 2023/24, pred gostovanjem v Zadru pa smo ga povabili na vroči stol Cedevita Olimpija TV.

Za Šaškova, ki je še v minuli sezoni nosil dres ljubljanske Ilirije in bil med najbolj učinkovitimi igralci slovenskega državnega prvenstvu, je sezona 2023/24 prva, v kateri se preizkuša v EuroCupu in regionalni ligi.

“Zelo žal mi je, da smo Evropski pokal zaključili po rednem delu sezone. Imamo še regionalno ligo, moramo se potruditi, da pridemo čim dlje. Vesel sem, da sem lahko nastopil v EuroCupu in doživel to raven tekmovanja,” je povedal Šaškov, ki je ob tem izpostavil tudi bistvene razlike med domačim in mednarodnimi tekmovanji: “Fizična priprava, taktika, vse. Enostavno višja raven. Preskok ni bil enostaven, a z ekipo sem se v zadnjih sedmih mesecih navadil na to raven.”

Ljubljanski zasedbi se je pridružil letošnje poletje, tudi februarski tekmovalni premor pa je skupaj s soigralci preživel v stoženski dvorani. Na zadnjih dveh tekmah v regionalni ligi proti Partizanu in Budućnosti je skupaj dosegel 25 točk in zbral 10 skokov.

“Poletje sem preživel v Ljubljani in začel že zgodaj trenirati. Zagotovo mi je to pomagalo pri prilagajanju na višjo raven tekmovanja. Ne želim preveč razmišljati o tem, da sem zadnji dve tekmi odigral dobro. To je plod dela celotne ekipe, žal pa mi je, da nismo uspeli zabeležiti dveh zmag. Z vsakim treningom želim postati boljši in pomagati soigralcem, hkrati pa soigralci pomagajo meni. Najpomembneje je, da zabeležimo čim več zmag.”

Na začetku sezone mu je na treningih nasproti stal Karlo Matković, ki se je v začetku februarja preselil v Združene države Amerike. Šaškov izpostavi, da so bili treningi z Matkovićem odlični za njegov igralski razvoj, enako velja zdaj, ko si garderobo deli z Alenom Omićem.

“Na vsakem treningu skušam biti boljši od Alena. Zdrava konkurenca je najboljše za razvoj mladega igralca.”

V petek bo ekipa Cedevite Olimpije odpotovala v Zadar, kjer jo v soboto ob 17.00 čaka pomemben obračun z Zadrom, ki je na prvem medsebojnem dvoboju v sezoni zabeležil zmago v Stožicah.

“Čaka nas dvoboj z ekipo, ki je prva v ligi v izkupičku napadalnih skokov in igra zelo agresivno. Gre za kompleksno ekipo, zato bo tekma težka. Z vsemi močmi se pripravljamo in moramo se potruditi, da na zadnjih tekmah rednega dela zabeležimo čim več zmag.”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji