Novica
16.06.2022

Cedevita Olimpija tudi v prihodnji sezoni del 7DAYS EuroCupa!

V četrtek se je sestal Izvršni odbor delničarjev Evrolige in naznanil imena klubov, ki bodo v tekmovalni sezoni 2022/23 nastopali v Evroligi in 7DAYS EuroCupu. Še četrto sezono zapored bo del Evropskega pokala tudi ljubljanska Cedevita Olimpija. Cedevito Olimpijo bomo tudi v tekmovalni sezoni 2022/23 spremljali v 7DAYS EuroCupu. V novi sezoni Evropskega pokala bo … Continued

V četrtek se je sestal Izvršni odbor delničarjev Evrolige in naznanil imena klubov, ki bodo v tekmovalni sezoni 2022/23 nastopali v Evroligi in 7DAYS EuroCupu. Še četrto sezono zapored bo del Evropskega pokala tudi ljubljanska Cedevita Olimpija.

Cedevito Olimpijo bomo tudi v tekmovalni sezoni 2022/23 spremljali v 7DAYS EuroCupu. V novi sezoni Evropskega pokala bo tekmovanje začelo 20 ekip iz 13 različnih držav. V novi sezoni v 7DAYS EuroCupu med drugim ne bomo spremljali Virtusa, ki je osvojil naslov prvaka Evropskega pokala, in si tako priigral vstopnico v Evroligo, ter Partizana NIS in Valencie Basket, ki sta dobila posebno povabilo za nastop v Evroligi v sezoni 2022/23.

Poleg Cedevite Olimpije bodo v Evropskem pokalu nastopali še Budućnost VOLI (Črna gora), Dolomiti Energia Trento (Italija), Frutti Extra Bursaspor (Turčija), Gran Canaria (Španija), Hamburg Towers (Nemčija), Hapoel Tel Aviv (Izrael), JL Bourg en Bresse (Francija), Joventut Badalona (Španija), Lietkabelis Panevezys (Litva), London Lions (Anglija), Pallacanestro Brescia (Italija), Paris Basketball (Francija), Prometey (Ukrajina), Promitheas Patras (Grčija), ratiopharm Ulm (Nemčija), Slask Wroclaw (Poljska), Turk Telekom (Turčija), U-BT Cluj Napoca (Romunija) in Umana Reyer (Italija). Nove ekipe v 7DAYS EuroCupu v primerjavi z minulo sezono so Prometey, London Lions, Cluj Napoca, Paris Basketball, Hapoel Tel Aviv in Pallacanestro Brescia.

Spomnimo, ljubljanski kolektiv je tekmovalno sezono 2021/22 sklenil v četrtfinalu 7DAYS EuroCupa, s tem pa so Zmaji napravili korak naprej v primerjavi s sezono 2020/21, ko se jim je uspelo prebiti med najboljših 16 moštev v tekmovanju.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji