Novica
29.06.2023

Cedevita Olimpija še peto sezono zapored v 7DAYS EuroCupu

Člansko ekipo Cedevite Olimpije bomo tudi v tekmovalni sezoni 2023/24 lahko spremljali v drugem najmočnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju, 7DAYS EuroCupu. V Evropskem pokalu bodo Zmaji nastopali še peto sezono zapored. Cedevita Olimpija bo v tekmovalni sezoni 2023/24 še peto sezono zapored nastopala v 7DAYS EuroCupu. Ljubljanske Zmaje, ki jih bo v novi sezoni s klopi … Continued

Člansko ekipo Cedevite Olimpije bomo tudi v tekmovalni sezoni 2023/24 lahko spremljali v drugem najmočnejšem evropskem košarkarskem tekmovanju, 7DAYS EuroCupu. V Evropskem pokalu bodo Zmaji nastopali še peto sezono zapored.

Cedevita Olimpija bo v tekmovalni sezoni 2023/24 še peto sezono zapored nastopala v 7DAYS EuroCupu. Ljubljanske Zmaje, ki jih bo v novi sezoni s klopi vodil italijanski strateg Simone Pianigiani, na evropskem prizorišču čakajo nove preizkušnje, skušali pa bodo izboljšati rezultat iz sezone 2022/23, ko so številne zdravstvene težave močno vplivale na igre aktualnih slovenskih državnih, pokalnih in superpokalnih prvakov.

Še vedno pa v spominu navijačev živi sezona 2021/22, v kateri so se košarkarji Cedevite Olimpije prebili vse do četrtfinala tekmovanja, na obračunu s turškim moštvom Frutti Extra Bursaspor tudi razprodali stožensko dvorano, žal pa bili na koncu le za delček sekunde prekratki, saj je bil met Jacoba Pullena, s katerim bi si zagotovili mesto v polfinalu, dosežen po izteku igralnega časa.

Poleg Cedevite Olimpije bodo v novi sezoni v Evropskem pokalu nastopale še ekipe 7Bet-Lietkabelis, Aris, Bešiktaš, Budućnost VOLI, Dolomiti Energia Trento, Dreamland Gran Canaria, Hapoel Tel Aviv, Joventut Badalona, London Lions, Mincidelice JL Bourg en Bresse, Paris Basketball, Prometey, ratiopharm Ulm, Slask Wroclaw, Turk Telekom, UB-T Cluj-Napoca, Umana Reyer, Veolia Towers Hamburg in Wolves Vilnius.

7DAYS EuroCup bo v sezoni 2023/24 potekal v spremenjenem formatu. Dvajset ekip bo še naprej razdeljenih v dve skupini, iz vsake skupine pa se bo v končnico uvrstilo po šest ekip, namesto osmih, kot je to potekalo do sedaj. Najboljši ekipi skupin iz rednega dela sezone se bosta uvrstili neposredno v četrtfinale. Ekipe, ki bodo uvrščene med tretjim in šestim mestom se bodo v osmini finala med seboj pomerile za preostala mesta v četrtfinalnih obračunih. Medtem, ko bodo tekme osmine finala in četrtfinala ponovno potekale po sistemu enega izločilnega obračuna, bodo polfinalni boji in finalni obračun potekali v sistemu na dve dobljeni tekmi.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji