Novica
10.12.2020

Cedevita Olimpija prejela Sporto priznanje za delo na družbenih omrežjih

V četrtek so bila podeljena priznanja Sporto, prvič v zgodovini pa so bila podeljena priznanja tudi za delo na področju družbenih omrežij. Kot najboljši v kategoriji športnih organizacij oz. klubov, je bil za delo na področju družbenih omrežij prepoznan KK Cedevita Olimpija. V časih, ko družbena omrežja krojijo velik del našega vsakdana, je bila ekipa … Continued

V četrtek so bila podeljena priznanja Sporto, prvič v zgodovini pa so bila podeljena priznanja tudi za delo na področju družbenih omrežij. Kot najboljši v kategoriji športnih organizacij oz. klubov, je bil za delo na področju družbenih omrežij prepoznan KK Cedevita Olimpija.

V časih, ko družbena omrežja krojijo velik del našega vsakdana, je bila ekipa KK Cedevita Olimpija, ki skrbi za profile ljubljanskega kluba na družbenih omrežjih, prepoznana kot najboljša v konkurenci slovenskih športnih klubov s strani Sporto konference, ki je že vrsto let vodilni dogodek s področja marketinga in sponzorstev v športu v širši regiji.

Ob začetku nove tekmovalne sezone 2020/21 je zaživela prenovljena spletna stran ljubljanskega kluba, še večji poudarek na vseh družbenih omrežjih pa je v aktualni sezoni na kvalitetnih video in foto vsebinah.

KK Cedevita Olimpija na družbenih omrežjih sledi preko 43.000 ljubiteljev športa in košarke. Poleg Facebooka, Instagrama ter Twitterja, ki deluje v slovenskem in angleškem jeziku, je v začetku decembra zaživel tudi profil ljubljanskega kluba na priljubljenem omrežju Tik Tok.

Pred natanko enim mesecem je imela Cedevita Olimpija med športnimi klubi na družbenem omrežju Instagram manj sledilcev le od NK Maribor, NK Olimpija ter RK Celje Pivovarna Laško, na Twitterju pa je ljubljanski klub zaostajal le za mariborskim nogometnim kolektivom.

Kot so pri Sportu obrazložili ob podelitvi priznanj: »Komunikacija slovenskih športnih klubov in društev na družbenih omrežjih je glede na razpoložljiva sredstva na izredno visoki ravni. Dobrih Facebook in Instagram profilov, močne interakcije z oboževalci in domiselnih objav ne manjka v nobenem športu. Žirija je torej v izjemno močni konkurenci iskala nekoga, ki zna iz svojih dogodkov iztisniti največ. Žirija je iskala nekoga, ki ve, kako iz dogajanja na in okoli igrišča narediti najboljšo digitalno zgodbo. Letos je KK Cedevita Olimpija klub, ki je na tem področju naredil največji korak naprej. KK Cedevita Olimpija nas je navdušila z izjemnim občutkom za vsebino, ki deluje na družbenih omrežjih. Na tekmah in treningih nenehno iščejo potencialno viralne trenutke, ki bi sicer ostali neopaženi. Pripravljajo kreativna besedila, polna obogatenih košarkarskih stavkov in privlačnih video posnetkov, ki jih noben pravi oboževalec ne more izpustiti, ne da bi mu bil všeč, ali pa bi ga komentiral ali delil. Vse to je prispevek, zaradi katerega so družbena omrežja KK Cedevita Olimpija nekaj posebnega.«

Davor Užbinec, direktor KK Cedevita Olimpija:
“Z nastankom KK Cedevita Olimpija smo leta 2019 načrtno zastavili novo strategijo in v naš klub vnesli svež veter. Dejstvo, da je Ljubljana košarkarsko mesto, in da celotna Slovenija uživa v odlični košarki, smo želeli izkoristiti, veliko časa in energije pa smo posvetili dvigu prepoznavnosti našega kluba. Del te nove strategije je tudi naše delo na družbenih omrežjih in spletni strani, ki smo jo, v novi podobi, predstavili pred začetkom sezone 2020/21. Naša velika želja je, da, še posebej v teh časih, ko športne tribune zaradi pandemije COVID-19 samevajo, naši navijači vedno in redno prejemajo aktualne novice preko vseh naših kanalov, še naprej pa se bo naša ekipa, ki skrbi za družbena omrežja in spletno stran trudila, da bo temu vedno tako. Priznanje Sporto za nas vsekakor pomeni potrditev dobrega dela, obenem pa nam daje nov zagon in dodatno motivacijo za prihodnost.”

Tine Ružič, predstavnik za odnose z javnostmi KK Cedevita Olimpija:
“Resnično smo iz srca hvaležni, da je žirija prepoznala naše dobro delo na družbenih omrežjih. K sreči je prostora za napredek še dovolj, in dokler imamo vsi skupaj to v mislih, lahko iz dneva v dan napredujemo, in to je tisto, kar je najbolj pomembno. Ob tem je potrebno izpostaviti odlično delo celotne ekipe, ki sodeluje pri nastajanju naše digitalne vsebine in resnično živi bistvo KK Cedevita Olimpija. Dejstvo pa je, da se zaupanje v digitalno ekipo začne pri članih vodstva kluba, in tu lahko brez zadržkov izpostavim, da že od samega začetka uživamo brezpogojno zaupanje v naše delo. Ne smemo pozabiti niti na naše igralce in člane strokovnega štaba, s katerimi je resnično užitek ustvarjati vse vsebine, tu pa so seveda tudi navijači našega kluba, ki nas spremljajo na naših platformah. To priznanje je vsekakor odlična motivacija za nadaljnje delo.”

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji