Novica
11.07.2021

Cedevita Olimpija močnejša za Melvina Ejima!

Člansko moštvo Cedevite Olimpije bo v novi tekmovalni sezoni močnejše za Melvina Ejima, ki je bil v sezoni, ki je za nami, eden od nosilcev igre podgoriške Budućnosti VOLI, ki je zaigrala v finalu Lige ABA. Na položaju krila in krilnega centra se je Cedevita Olimpija pred začetkom tekmovalne sezone 2021/22 okrepila s 30-letnim Melvinom … Continued

Člansko moštvo Cedevite Olimpije bo v novi tekmovalni sezoni močnejše za Melvina Ejima, ki je bil v sezoni, ki je za nami, eden od nosilcev igre podgoriške Budućnosti VOLI, ki je zaigrala v finalu Lige ABA.

Na položaju krila in krilnega centra se je Cedevita Olimpija pred začetkom tekmovalne sezone 2021/22 okrepila s 30-letnim Melvinom Ejimom. Slednji se bo v Ljubljano preselil iz Podgorice, kjer je bil v minuli sezoni eden od nosilcev igre Budućnosti VOLI, s svojimi predstavami pa je podgoriški ekipi pomagal do končnega drugega mesta v regionalni Ligi ABA.

Melvin Ejim je znano ime vsem evropskim poznavalcem košarke, saj se je dokazal v številnih tekmovanjih na najvišji tekmovalni ravni. Svojo kariero na univerzi je preživel na kolidžu Iowa State, in bil v tem času eden od najboljših igralcev Iowe. V svoji zadnji sezoni, ki jo je preživel na kolidžu, je v povprečju dosegal 17,8 točke, 8,4 skoke, 1,8 asistence in 1,2 pridobljene žoge na tekmo. Leta 2014 Ejim ni bil izbran na naboru Lige NBA, poletje pa je preživel v dresu San Antonio Spurs v Las Vegasu.

Sledila je selitev v Evropo, kjer se je v sezoni 2014/15 preizkusil pri Virtusu Romi. Po sezoni je sprva podpisal pogodbo z medi Bayreuthom, nato pa se je izkazal v dresu Orlando Magic na poletni Ligi NBA, in dobil priložnost v razvojni Ligi NBA pri ekipi Erie BayHawks. V marcu 2016 se je nato preselil v Reyer Venezio, kjer je ostal do konca sezone 2016/17, in moštvu iz Benetk pomagal do naslova italijanskega državnega prvaka, sam pa je postal najkoristnejši igralec finalnega niza. Obenem je bil Ejim izbran v najboljšo peterko košarkarske Lige prvakov, v kateri je v povprečju beležil 10,8 točke, 6,0 skokov in 1,5 asistence na tekmo.

Ejim je nato dve sezoni preživel pri ruskem Unicsu iz Kazana, julija 2019 pa je sledila selitev v Španijo, k Unicaji iz Malage. V 7DAYS EuroCupu je v povprečju dosegal 7,7 točke, 3,9 skokov, 1,8 asistence in 1,2 pridobljene žoge, po predčasno zaključeni sezoni zaradi pandemije koronavirusa pa se je nato preselil v podgoriško Budućnost VOLI. Slednji je pomagal do naslova črnogorskega državnega in pokalnega prvaka.

V tekmovalni sezoni 2020/21 je Melvin Ejim zaigral na 31 tekmah v Ligi ABA. Na parketu je v povprečju preživel 22,6 minute, ob tem pa dosegal 10,1 točko, 4,6 skoke in 1,2 asistence. Svojo najboljšo predstavo je prikazal na dvoboju z Mego Basket, ko je v malo manj kot 35 minutah 22 točkam dodal devet skokov. V 7DAYS EuroCupu je Ejim nastopil na 19 tekmah, v 27,5 minutah pa dosegal 11,5 točke, 5,8 skoke in 1,4 asistence.

Melvin Obinna Ejim
Datum in kraj rojstva:
4. marec 1991; Toronto (Kanada)
Višina: 201 cm
Igralni položaj: krilo/krilni center
Kariera: Virtus Roma (Italija; 2014-15), Erie BayHawks (ZDA; 2015-16), Reyer Venezia (Italija; 2016-17), Unics Kazan (Rusija; 2017-19), Unicaja Malaga (Španija; 2019-20), Budućnost VOLI (Črna gora; 2020-21), Cedevita Olimpija (2021).

Sani Bečirović, športni direktor KK Cedevita Olimpija:
»Vsi, ki v zadnjih sezonah spremljajo regionalno in evropsko košarko, vedo, za kakšnega igralca gre, ko omenimo ime Melvin Ejim. V sezoni, ki je za nami, je bil Melvin eden od nosilcev igre pri podgoriški Budućnosti VOLI, o njegovi kvaliteti pa smo se lahko prepričali tudi pri spremljanju odločilnih bojev v 7DAYS EuroCupu ter Ligi ABA. Ejim ima izkušnje z igranjem v regionalni ligi, Evropskem pokalu in Ligi prvakov, gre tudi za igralca, ki ekipo postavlja na prvo mesto, zato verjamemo, da se bo hitro vklopil v naš sistem igre in nam pomagal napraviti korak naprej v vseh tekmovanjih.«

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Presrečni smo, da smo uspeli Melvina pripeljati v Ljubljano k Cedeviti Olimpiji. Melvin je izkušen igralec, ki je vajen zmagovati, hkrati pa pozna okolje, in ima za seboj odlično sezono. Gre za enega najboljših obrambnih igralcev minule sezone, lahko pa pokriva vse igralne položaje od organizatorja igre do krilnega centra. Zelo izkušen je tudi pri igri v napadu. Točke lahko dosega tako z igro s hrbtom proti košu, kot tudi z metom iz razdalje. Ima visok košarkarski IQ. Počasi sestavljamo ekipo, ki se bo zagotovo lahko kosala z vsemi v obeh mednarodnih tekmovanjih ter kasneje v državnem prvenstvu. Veseli smo, da nam bo Melvin priskočil na pomoč pri doseganju zastavljenih ciljev.«

 

Melvin Ejim, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Vesel sem, da sem postal del družine Cedevite Olimpije. Vem, da ljubljanski klub obdaja veliko bogate zgodovine, tradicije in strasti, to pa velja tudi za navijače. Nestrpno že pričakujem začetek nove sezone in upam, da se nam bodo navijači na tekmah pridružili v čim večjem številu, in da bomo lahko videli in čutili vašo podporo.«

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji