Novica
29.09.2023

Ekipa Cedevita Olimpija mladi pod vodstvom Mira Alilovića vstopa v novo sezono 3. SKL!

Ekipa Cedevita Olimpija mladi bo v soboto ob 19.00 v Kopru vstopila v novo tekmovalno sezono 2023/24 v 3. SKL. Moštvo iz Stožic bo s klopi vodil Miro Alilović, ki je z začetkom nove sezone prevzel tudi mesto vodje ekip mlajših starostnih kategorij Cedevite Olimpije. Miro Alilović, ki je v sezoni 2022/23 člansko ekipo Cedevite … Continued

Ekipa Cedevita Olimpija mladi bo v soboto ob 19.00 v Kopru vstopila v novo tekmovalno sezono 2023/24 v 3. SKL. Moštvo iz Stožic bo s klopi vodil Miro Alilović, ki je z začetkom nove sezone prevzel tudi mesto vodje ekip mlajših starostnih kategorij Cedevite Olimpije.

Miro Alilović, ki je v sezoni 2022/23 člansko ekipo Cedevite Olimpije vodil do naslova slovenskega državnega prvaka in bil z Zmaji le eno zmago oddaljen od preboja v veliki finale AdmiralBet Lige ABA, je novi vodja ekip mlajših starostnih kategorij ljubljanskega kluba.

Obenem bo Alilović pri Cedeviti Olimpiji razvijal najbolj nadarjene mlade košarkarje kluba iz Stožic. Mlade Zmaje bo Alilović vodil tudi v 3. SKL, v članski konkurenci pa bodo ljubljanski upi sezono začeli v soboto ob 19.00 z obračunom proti Kopru. V 3. SKL se bo pod Alilovićevim vodstvom predstavila mlada in nadarjena ekipa, katere primarni cilj pa bo razvoj, napredek in pridobivanje prepotrebnih izkušenj skozi tekme in treninge.


Svojo trenersko kariero je Miro Alilović, 46-letni Kamničan, začel na Kodeljevem pri Slovanu. Pot ga je v takratno Union Olimpijo prvič vodila v sezoni 2010/11, kot glavni trener Zmajev pa je Alilović deloval dvakrat. Alilović se je na svoji trenerski poti uveljavil predvsem kot odličen trener z mlajšimi košarkarji, nazadnje pa je v Sloveniji deloval kot vodja stroke in glavni trener mladinske in kadetske ekipe Koper Primorske. Od sezone 2018/19 dalje je opravljal tudi vlogo trenerja članske ekipe nekdanjega koprskega kluba, ki je tekmovala v nižjih članskih ligaških tekmovanjih. Pred tem je od leta 2014 do 2017 deloval v Pragi, od odhoda iz Primorske pa je bil dve leti pred vrnitvijo v Ljubljano glavni trener beograjskega Dynamica. V Cedevito Olimpijo se je Alilović sprva kot pomočnik Jurice Golemca vrnil leta 2021, v sezoni 2022/23 pa je po odhodu Golemca prevzel vodenje članske ekipe in jo popeljal do naslova državnega prvaka ter mesta v polfinalu regionalne lige.

Vrsto let je bil Alilović tudi del slovenskih reprezentanc, tako v ekipah mlajših starostnih kategorij, kot tudi v članski izbrani vrsti. Pri mlajših reprezentancah je največ let preživel kot glavni trener reprezentance U20, ki jo je vodil tudi na štirih evropskih prvenstvih. Leta 2014 je bil Alilović tudi glavni trener slovenske reprezentance do 18. leta.


3. SKL, 1. KOLO

ŠD STŠ Koper (Koper, Slovenija), sobota, 30. september, ob 19.00:
KOPER – CEDEVITA OLIMPIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji