Novica
13.12.2022

Cedevita Olimpija del turnirja adidas Next Generation v Zadru

V tekmovalni sezoni 2022/23 bo Cedevita Olimpija znova del evroligaškega turnirja adidas Next Generation, v 20. ediciji tekmovanja za mladinska moštva iz celotne Evrope pa bo v tej sezoni sodelovalo 32 ekip. Mladi Zmaji se bodo predstavili na turnirju v Zadru. Za mesto na finalnem turnirju tekmovanja adidas Next Generation se bodo mladinske ekipe potegovale … Continued

V tekmovalni sezoni 2022/23 bo Cedevita Olimpija znova del evroligaškega turnirja adidas Next Generation, v 20. ediciji tekmovanja za mladinska moštva iz celotne Evrope pa bo v tej sezoni sodelovalo 32 ekip. Mladi Zmaji se bodo predstavili na turnirju v Zadru.

Za mesto na finalnem turnirju tekmovanja adidas Next Generation se bodo mladinske ekipe potegovale na turnirjih, ki bodo potekali v Münchnu, Patrasu, Zadru in Beogradu. Vsak turnir bo vključeval osem ekip, zmagovalec turnirja pa si bo zagotovil mesto na finalnem turnirju. Turnirji, ki potekajo za fante v starosti do 18. leta, bodo vključevali 14 klubov, ki so del Evrolige, in pet klubov, ki so del 7DAYS EuroCupa. Med slednje spada tudi Cedevita Olimpija.

Prvič v zgodovini bo turnir adidas Next Generation potekal v Zadru, kjer bo nastopala tudi Cedevita Olimpija. Preostale ekipe, ki bodo sodelovale na tem turnirju so Zadar, Zaragoza, Barcelona, Maccabi Tel Aviv, Stellazzurra, Helsinki Basketball Academy in NGT Zadar.

Turnir v Zadru bo potekal med 3. in 5. marcem. Spomnimo, ljubljanski klub je v minuli sezoni gostil enega od kvalifikacijskih turnirjev, Cedevita Olimpija pa ga je zaključila na šestem mestu v konkurenci osmih ekip.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji