Novica
24.05.2022

Boj za naslov državnega prvaka se v sredo začenja v Domžalah

Cedevita Olimpija se bo v sredo ob 20.30 na prvi tekmi finalnega niza državnega prvenstva v Športni dvorani Domžale za prvo zmago v seriji pomerila s Helios Suns. Neposredni televizijski prenos tekme bo možno spremljati na Sportklubu, spletni prenos pa na cedevita.olimpija.com. V sredo ob 20.30 bodo košarkarji Cedevite Olimpije s prvo tekmo finalnega niza … Continued

Cedevita Olimpija se bo v sredo ob 20.30 na prvi tekmi finalnega niza državnega prvenstva v Športni dvorani Domžale za prvo zmago v seriji pomerila s Helios Suns. Neposredni televizijski prenos tekme bo možno spremljati na Sportklubu, spletni prenos pa na cedevita.olimpija.com.

V sredo ob 20.30 bodo košarkarji Cedevite Olimpije s prvo tekmo finalnega niza državnega prvenstva s Helios Suns odprli sklepni del državnega prvenstva v sezoni 2021/22. Ljubljanski Zmaji bodo v finalnem nizu, v katerem jim bodo Domžalčani stali nasproti prvič po sezoni 2008/09, lovili svoj 19. naslov državnega prvaka, drugega zaporednega po sezoni 2020/21.

Druga tekma finalnega niza bo v soboto ob 17.30 v Areni Stožice, vstop v stožensko lepotico pa bo za vse obiskovalce brezplačen. Tretja tekma bo prihodnji torek ob 20.30 v Športni dvorani Domžale.

Na poti do finala so košarkarji Cedevite Olimpije v četrtfinalu po dveh tekmah izločili novomeško Krko, v polfinalu pa so Zmaji po dveh obračunih odpravili še Rogaško. Domžalčani so si mesto v finalu priigrali po tem, ko so v četrtfinalu ugnali Šentjur, v polfinalu pa Terme Olimia Podčetrtek. V obeh nizih so dvakratni državni prvaki potrebovali tri tekme.

Moštvi sta se v tekmovalni sezoni 2021/22 dvakrat pomerili v Ligi za prvaka in si razdelili zmagi. Najprej sta se ekipi srečali v tretjem kolu v Športni dvorani Domžale, Zmaji pa so v pomlajeni zasedbi slavili zmago s 75:64. V osmem kolu je bilo v Stožicah 87:54 za Domžalčane.

Ljubljanski in domžalski košarkarji so si nasproti stali tudi v finalu Pokala Spar na Kodeljevem, zmago z rezultatom 99:80 pa je slavila Cedevita Olimpija.

Cedevita Olimpija, ki je v ponedeljek v Beogradu zaključila z nastopi v regionalni ligi, je v samostojni Sloveniji osvojila 18 naslovov državnega prvaka. Svojega zadnjega je ljubljanski klub v svojo vitrino pospravil v sezoni 2020/21, ko je v finalu državnega prvenstva po treh odigranih tekmah odpravil novomeško Krko.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Helios Suns čestitam za to sezono, dve uvrstitvi v finale v domačih tekmovanjih ter zelo dobro sezono v drugi regionalni ligi, kjer zaradi smole niso dosegli večjega rezultata. Vidi se delo, kontinuiteta, ter da je Helios Suns dobro organiziran klub. Ekipo že vrsto let vodi isti glavni trener, s kakovostnim sistemom in  kvalitetnimi igralci. Vsi v ekipi, tudi igralci, ki pred tem niso nikoli igrali v slovenskih tekmovanjih, se zavedamo, sploh po finalu Pokala Spar, da v finalnem nizu državnega prvenstva pred nami ni lahka naloga. Normalno je, da vsi želimo čim hitreje zaključiti prvenstvo. Na meni, kot glavnemu trenerju, in na vseh članih strokovnega štaba je, da vsem igralcem dopovemo, da ne bo lahko, in da bo potrebno vsako tekmo za vsako posest žoge garati. Vemo, da ima Helios Suns dobro vzdušje v svoji dvorani, in da se do naslova državnega prvaka ne bomo sprehodili z lahkoto. Nimamo veliko časa, a imamo kakovost in verjamemo vase. Z dobro igro v obrambi in igro v napadu, ki nas krasi že celotno sezono, bomo dali vse od sebe, da zmagamo na prvi tekmi, kar bi bila dobra popotnica pred drugo na domačem parketu.«

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Čaka nas zadnje poglavje sezone proti ekipi Helios Suns. Naše tekmece spoštujemo. Poleg nas so v tej sezoni pokazali največ na slovenskem prostoru. Zagotovo ne bo lahko. Verjamem, da je pred nami lepa finalna serija z dobro košarko, na koncu pa naj zmaga najboljši.«

LIGA NOVA KBM, KONČNICA

FINALE

TEKMA 1

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), sreda, 25. maj, ob 20.30:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub)

TEKMA 2

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 28. maj, ob 17.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – HELIOS SUNS (prost vstop)

TEKMA 3

ŠD Domžale (Domžale, Slovenija), torek, 31. maj, ob 20.30:
HELIOS SUNS – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub)

*Finalni niz se igra na tri dobljene tekme. Morebitna četrta tekma bo v nedeljo, 5. junija, v Areni Stožice, morebitna peta tekma pa bo v torek, 7. junija, v Športni dvorani Domžale.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji