Novica
28.01.2021

Blažičeva predstava kariere za naziv MVP-ja tedna

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je v sredo na stoženskem parketu prikazal svojo najboljšo predstavo v sezoni 2020/21 v 7DAYS EuroCupu. Obračun z Bourgom je sklenil z valorizacijskim indeksom 41, najvišjim med vsemi igralci v Evropskem pokalu v tej sezoni v drugem delu tekmovanja. Že v prvem polčasu je bilo razvidno, da se nam v … Continued

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je v sredo na stoženskem parketu prikazal svojo najboljšo predstavo v sezoni 2020/21 v 7DAYS EuroCupu. Obračun z Bourgom je sklenil z valorizacijskim indeksom 41, najvišjim med vsemi igralci v Evropskem pokalu v tej sezoni v drugem delu tekmovanja.

Že v prvem polčasu je bilo razvidno, da se nam v sredo v Stožicah obeta nekaj posebnega. Jaka Blažič je uvodnih 20 minut sklenil z 21 točkami, zadnje tri je dosegel ob metu s sireno preko iztegnjenih rok obrambnih igralcev francoskega Bourga. Semafor je ob tistem trenutku kazal 55:51 v korist Cedevite Olimpije in kljub dejstvu, da so Francozi vseskozi grozili, zmaga Zmajev nikoli ni bila pod vprašajem.

Jaka je tekmo na koncu zaključil s 30 točkami, sedmimi skoki in štirimi asistencami. Valorizacijski indeks 41 je najvišji za kateregakoli igralca, ki je v sezoni 2020/21 stopil na parket v 7DAYS EuroCupu, Blažič pa je s tem dosežkom izenačil dosežka Garyja Browneja iz Trenta in Dylana Osetkowskega iz Ulma, ki sta prav tako v svojo statistiko v tej sezoni že vpisala valorizacijski indeks 41. Obenem je Jaka zadel kar pet metov za tri točke, njegov valorizacijski učinek 41 pa je tudi njegov najvišji v Evroligi oz. 7DAYS EuroCupu v karieri. 30 točk, ki jih je Blažič dosegel, je največ med vsemi košarkarji, ki jih še lahko spremljamo v bojih najboljših 16 moštev 7DAYS EuroCupa.

Jaka Blažič je bil tako prvič v svoji karieri izbran za najkoristnejšega igralca tedna v 7DAYS EuroCupu.

»Že v pripravi na tekmo nam je strokovni štab izpostavil, da Bourg težko brani pick’n’roll z visokim igralcem in k temu smo težili tudi na sredini tekmi. To je delovalo celo tekmo. Na dvoboj smo se dobro pripravili in vesel sem, da lahko s takšno igro ekipi pomagam do zmage,« je po tekmi skromno povedal Blažič, ki je s povprečjem 18,77 točke na tekmo trenutno najboljši strelec 7DAYS EuroCupa.

»Jaka je kapetan ekipe in za njim je izjemna sezona. Veliko dela in nisem še videl, da se delo ne splača. Vse, kar počne na igrišču, si je sam prigaral, nihče mu ni tega poklonil. Ekipa ga spremlja in verjame vanj, tako, kot mi vsi skupaj,« je o kapetanski predstavi kapetana povedal glavni trener Zmajev, Jurica Golemac. Dodal je: »Zadovoljen sem, da niti v enem trenutku sredine tekme nismo odnehali. Nikoli nismo padli in nismo se predali. Garali smo in ostali skupaj, ko je bilo to najbolj pomembno. Vedno izpostavljamo, da tekma traja 40 minut, in da si moramo zmago vedno želeti. Ko smo morali biti mirni, smo to tudi bili in tekmo mirno pripeljali do konca.«

Že v soboto ob 19.00 Ljubljančane čaka nova preizkušnja, v Areno Stožice pa prihaja beograjski Partizan NIS. Tekmo, ki bo potekala za zaprtimi vrati stoženske lepotice, bo možno spremljati na Arena Sport 1.

Zadnje novice#ZmajevoSrce
03.12.2023


Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji