Novica
28.06.2021

Blažič, Murić, Rupnik in Dimec s Slovenijo po olimpijske igre

Slovenska moška članska reprezentanca bo v sredo v Kaunasu začela s kvalifikacijskim turnirjem za olimpijske igre, ki bodo potekale v Tokiu. V skupinskem delu se bo Slovenija najprej srečala z Angolo in Poljsko. Del slovenske moške članske reprezentance bodo v Kaunasu tudi Jaka Blažič, Edo Murić, Luka Rupnik in Žiga Dimec. Slovenija bo v Kaunasu … Continued

Slovenska moška članska reprezentanca bo v sredo v Kaunasu začela s kvalifikacijskim turnirjem za olimpijske igre, ki bodo potekale v Tokiu. V skupinskem delu se bo Slovenija najprej srečala z Angolo in Poljsko.

Del slovenske moške članske reprezentance bodo v Kaunasu tudi Jaka Blažič, Edo Murić, Luka Rupnik in Žiga Dimec. Slovenija bo v Kaunasu lovila zgodovinski prvi nastop na olimpijskih igrah, aktualni evropski prvaki pa bodo kvalifikacijski turnir začeli v sredo ob 15.30 po slovenskem času, ko se bodo udarili z Angolo.

V četrtek ob 15.30 bo sledil še obračun s Poljsko, v soboto in nedeljo pa bodo na vrsti odločilni boji. Finalna tekma turnirja bo v nedeljo ob 18.30.

Slovenija bo sicer premierni nastop na olimpijskih igrah lovila v konkurenci Angole, Poljske, Litve, Venezuele in Južne Koreje. Kvalifikacijski turnirji bodo potekali še v Splitu, Beogradu ter kanadski Victorii. Na olimpijske igre se bodo uvrstili zmagovalci iz vsakega prizorišča. Na olimpijske igre v Tokiu so že uvrščene Španija, Francija, Združene države Amerike, Argentina, Avstralija, Nigerija, Iran in Japonska.

KVALIFIKACIJSKI TURNIR ZA OLIMPIJSKE IGRE (Kaunas, Litva; 29. junij-4. julij 2021)

SKUPINA B

TEKMA 1

Sreda, 30. junij, ob 15.30:
ANGOLA – SLOVENIJA

TEKMA 2

Četrtek, 1. julij, ob 15.30:
SLOVENIJA – POLJSKA

V soboto, 3. julija, bosta na sporedu obe polfinalni tekmi, v nedeljo, 4. julij, ob 18.30, pa še finalna tekma kvalifikacijskega turnirja.

Foto: FIBA.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji