Novica
14.02.2022

Blažič, Dragić, Murić in Ščuka na seznamu za tekmi s Finsko

V petek, 25. februarja, in v ponedeljek, 28. februarja, bo slovenska moška članska reprezentanca odigrala tekmi tretjega in četrtega kola kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Na seznamu slovenske reprezentance lahko najdemo štiri košarkarje Cedevite Olimpije. V prihajajočem kvalifikacijskem ciklu za svetovno prvenstvo leta 2023 se bo slovenska reprezentanca dvakrat pomerila s Finsko. Obe tekmi … Continued

V petek, 25. februarja, in v ponedeljek, 28. februarja, bo slovenska moška članska reprezentanca odigrala tekmi tretjega in četrtega kola kvalifikacij za svetovno prvenstvo leta 2023. Na seznamu slovenske reprezentance lahko najdemo štiri košarkarje Cedevite Olimpije.

V prihajajočem kvalifikacijskem ciklu za svetovno prvenstvo leta 2023 se bo slovenska reprezentanca dvakrat pomerila s Finsko. Obe tekmi se bosta začeli ob 17.30 po slovenskem času. Prvo bosta ekipi odigrali v petek, 25. februarja, na Finskem, drugo pa v ponedeljek, 28. februarja, v koprski Areni Bonifika.

Na reprezentančnem seznamu lahko najdemo 14 košarkarjev, med drugim tudi štiri košarkarje Cedevite Olimpije – Jako Blažiča, Eda Murića, Zorana Dragića in Luko Ščuko.

Slovenci so evropski del kvalifikacij za nastop na svetovno prvenstvo začeli z novembrskima zmagama nad Hrvaško ter Švedsko in so vodilna reprezentanca skupine C. Njihovi tokratni tekmeci Finci so novembrski cikel zaključili z zmago in porazom. Na uvodu so bili poraženi na Švedskem, nato pa so pred domačimi navijači ugnali Hrvaško.

KVALIFIKACIJE ZA SVETOVNO PRVENSTVO 2023

KOLO 3

Espoo Metro Arena (Espoo, Finska), petek, 25. februar, ob 17.30:
FINSKA – SLOVENIJA

KOLO 4

Arena Bonifika (Koper, Slovenija), ponedeljek, 28. februar, ob 17.30:
SLOVENIJA – FINSKA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji