Novica
22.04.2022

Blaž Habot po poškodbi kolena zaključil s sezono

Mladi in nadarjeni slovenski center Blaž Habot, ki se je pred začetkom tekmovalne sezone 2021/22 pridružil Cedeviti Olimpiji, je po poškodbi kolena, ki jo je staknil na sredinem obračunu slovenskega državnega prvenstva v Šenčurju, zaključil s sezono. Blaža Habota, mladega in nadarjenega centra Cedevite Olimpije, ki se je ljubljanski zasedbi pridružil pred začetkom tekmovalne sezone … Continued

Mladi in nadarjeni slovenski center Blaž Habot, ki se je pred začetkom tekmovalne sezone 2021/22 pridružil Cedeviti Olimpiji, je po poškodbi kolena, ki jo je staknil na sredinem obračunu slovenskega državnega prvenstva v Šenčurju, zaključil s sezono.

Blaža Habota, mladega in nadarjenega centra Cedevite Olimpije, ki se je ljubljanski zasedbi pridružil pred začetkom tekmovalne sezone 2021/22, v nadaljevanju sezone žal ne bomo več videli na parketu. Habot je v sredo predčasno zaključil obračun slovenskega državnega prvenstva s Šenčurjem po tem, ko je po udarcu v glavo s strani tekmeca nerodno pristal na desni nogi, dodatne preiskave pa so pokazale, da je Habot utrpel poškodbo prednje križne vezi in meniskusa.

Sezona je za mladega Blaža žal zaključena, po operaciji, ki jo bo opravil v prihodnjih dneh, pa bo sledila rehabilitacija. O času vrnitve na parket bomo navijače in javnost obveščali sproti.

Blaž Habot se je Cedeviti Olimpiji pridružil lansko poletje. V tej sezoni je v dresu Zmajev zaigral na dveh tekmah 7DAYS EuroCupa, treh tekmah Pokala Spar in sedmih tekmah slovenskega državnega prvenstva. V Evropskem pokalu je skupno dosegel štiri točke, v Pokalu Spar je v povprečju dosegal 3,7 točke, v slovenskem državnem prvenstvu pa 9,0 točke in 5,1 skoke na tekmo.

Sezono je Habot kot posojeni košarkar Cedevite Olimpije začel pri Nutrispoint Iliriji, za Ilirijane pa je na 12 tekmah slovenskega državnega prvenstva v povprečju dosegal 9,8 točke in 4,8 skoke na tekmo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji