Novica
19.01.2024

ANGT: Mladi Zmaji v skupini z Realom, Bayernom in Umano Reyer

Košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije bodo na kvalifikacijskem turnirju adidas Next Generation, ki bo med 26. in 28. januarjem potekal v Podgorici, nastopali v skupini B, kjer jih čakajo dvoboji z Realom, Bayernom in Umano Reyer. V skupinskem delu turnirja v Podgorici mlade Zmaje čaka izredno zahtevna naloga, saj so se znašli v skupini z … Continued

Košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije bodo na kvalifikacijskem turnirju adidas Next Generation, ki bo med 26. in 28. januarjem potekal v Podgorici, nastopali v skupini B, kjer jih čakajo dvoboji z Realom, Bayernom in Umano Reyer.

V skupinskem delu turnirja v Podgorici mlade Zmaje čaka izredno zahtevna naloga, saj so se znašli v skupini z aktualnimi evroligaškimi prvaki v mladinski kategoriji, Realom iz Madrida, ter Bayernom Basketball in Umano Reyer.

Prvo tekmo na turnirju bodo ljubljanski upi odigrali v petek, 26. januarja, ob 15.45, ko jim bo nasproti stal Bayern, v soboto, 27. januarja, pa se bodo ob 11.15 udarili z Realom, ob 18.00 pa še z Umano Reyer. V nedeljo, 28. januarja, bodo sledile tekme za končno razvrstitev.

Preostali trije kvalifikacijski turnirji Next Generation bodo potekali v Beogradu, v Dubaju in v Parizu. Skupno bo v 21. ediciji tekmovanja sodelovalo 28 ekip iz 11 različnih držav, od tega pa 15 klubov prihaja iz elitne Evrolige, osem pa iz Evropskega pokala. Finalni turnir tekmovanja bo potekal v istem obdobju kot finalni turnir Evrolige. Na finalni turnir se bo avtomatično uvrstil zmagovalec posameznih kvalifikacijskih turnirjev.

EUROLEAGUE BASKETBALL ADIDAS NEXT GENERATION (Športna dvorana Verde, Podgorica, Črna gora; 26.-28. januar 2024)

Petek, 26. januar, ob 15.45:
FC BAYERN MUNICH BASKETBALL – CEDEVITA OLIMPIJA

Sobota, 27. januar, ob 11.15:
CEDEVITA OLIMPIJA – REAL MADRID

Ob 18.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – UMANA REYER VENICE

*V nedeljo, 28. januarja, bodo potekali boji za razvrstitev.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji