Novica
19.11.2020

Analiza: Cedevita Olimpija najboljša v protinapadih

Nova tekmovalna sezona 2020/21 je še vedno v začetni fazi, kljub vsemu pa igre in nastopi posameznih moštev počasi že začenjajo dobivati svojo podobo. Cedevita Olimpija tako po petih odigranih srečanjih v Ligi ABA velja za moštvo, ki s pomočjo protinapadov doseže najvišje število točk med vsemi moštvi, ki nastopajo v najbolj kvalitetnem regionalnem tekmovanju. … Continued

Nova tekmovalna sezona 2020/21 je še vedno v začetni fazi, kljub vsemu pa igre in nastopi posameznih moštev počasi že začenjajo dobivati svojo podobo.

Cedevita Olimpija tako po petih odigranih srečanjih v Ligi ABA velja za moštvo, ki s pomočjo protinapadov doseže najvišje število točk med vsemi moštvi, ki nastopajo v najbolj kvalitetnem regionalnem tekmovanju. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca v povprečju dosega 17,0 točk na tekmo le s pomočjo protinapadov, kar je skoraj pet točk več, v primerjavi z naslednjima ekipama (Mornar in Borac; obe 12,67 točk na tekmo). Ob tem pa je potrebno dodati, da si Cedevita Olimpija pred začetkom osmega kola Lige ABA lasti najboljši napad tekmovanja, saj ljubljanski košarkarji v povprečju dosegajo 89,4 točke na tekmo.

Glavni vodji napada Zmajev sta Kendrick Perry in Jaka Blažič. Slednji iz hitrih protinapadov v povprečju dosega 4,4 točke na tekmo, ameriški organizator igre pa jih v povprečju doseže 6,8. S tem izkupičkom sta na vrhu lestvice strelcev v tej statistični kategoriji, v najboljši dvajseterici pa najdemo še Roka Lenija Ukića (2,25) in Riona Browna (2,2).

In še ena statistična zanimivost: Jaka Blažič v sezoni 2020/21 v Ligi ABA dosega kar 1,13 točke na posamezno posest žoge, to pa je tretji najboljši izkupiček med vsemi košarkarji, ki v tej sezoni nastopajo v regionalni ligi.

Vse statistične zanimivosti je priskrbel Synergy Sports Technology.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji