Novica
17.01.2023

Alen Omić je najkoristnejši igralec 15. kola AdmiralBet Lige ABA

Center Cedevite Olimpije Alen Omić je najkoristnejši igralec 15. kola AdmiralBet Lige ABA. 216 centimetrov visoki košarkar si je individualno nagrado prislužil z izjemno predstavo ob sobotni zmagi ljubljanskega kolektiva nad Splitom v Areni Stožice. Na sobotnem obračunu 15. kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA s Splitom je Alen Omić v 26 minutah, ki jih … Continued

Center Cedevite Olimpije Alen Omić je najkoristnejši igralec 15. kola AdmiralBet Lige ABA. 216 centimetrov visoki košarkar si je individualno nagrado prislužil z izjemno predstavo ob sobotni zmagi ljubljanskega kolektiva nad Splitom v Areni Stožice.

Na sobotnem obračunu 15. kola rednega dela AdmiralBet Lige ABA s Splitom je Alen Omić v 26 minutah, ki jih je preživel na parketu, dosegel 21 točk, največ v tej sezoni, zbral pa je kar 16 skokov, od tega 12 v napadu. S tem izkupičkom zbranih odbitih žog je Alen postavil drugi najboljši dosežek v zgodovini regionalne lige.

Ob dejstvu, da je bil Omić igralec z najvišjim valorizacijskim indeksom v 15. kolu tekmovanju (39), je Omić zbral tudi največ skokov med vsemi košarkarji, ki so v tem kolu stopili na parket.

Sicer je Alen v tej sezoni zaigral na vseh 14 tekmah regionalne lige. V povprečju na parketu prebije 23,6 minute na obračun, ob tem pa dosega 12,5 točke, 9,2 skoke in 2,1 asistenco na obračun. Omić je trenutno drugi najboljši skakalec regionalne lige, ter šesti po povprečju valorizacijskega indeksa (21,4).

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji