Novica
16.06.2023

Aleksander Šaškov je novi član Cedevite Olimpije!

Dres Cedevite Olimpije bo v prihodnjih sezonah nosil mladi velikan Aleksander Šaškov, ki smo ga lahko v minuli sezoni spremljali v dresu Ilirije, svoje prve korake na višji ravni pa je napravil pri domžalskih Helios Suns. Cedevita Olimpija bo v prihodnjih treh sezonah pod obema obročema na pomoč priskočil mladi, 210 centimetrov visoki Aleksander Šaškov. … Continued

Dres Cedevite Olimpije bo v prihodnjih sezonah nosil mladi velikan Aleksander Šaškov, ki smo ga lahko v minuli sezoni spremljali v dresu Ilirije, svoje prve korake na višji ravni pa je napravil pri domžalskih Helios Suns.

Cedevita Olimpija bo v prihodnjih treh sezonah pod obema obročema na pomoč priskočil mladi, 210 centimetrov visoki Aleksander Šaškov. Slednji je druga okrepitev ljubljanskega kolektiva v letošnjem poletju, po tem, ko se je v Zmajevo gnezdo iz Španije preselil organizator igre Justus Hollatz.

Svoje prve resne košarkarske korake je Aleksander Šaškov napravil pri domžalskih Helios Suns v sezoni 2017/18. Pot ga je nato vodila v italijanski Carpegna Prosciutto Pesaro, ruska CSKA, Nižni Novgorod, nazadnje pa v ljubljansko Ilirijo. Ljubitelji košarke se lahko spomnite, da je dres takratne Union Olimpije v sezoni 2016/17 nosil že njegov starejši brat, Semjon Šaškov.

“Aleksander Šaškov je relativno mlad igralec, ki veliko obeta in ima potencial, da preskoči na višjo raven. Odraščal je v Domžalah in je domač igralec, zelo nadarjen, a je imel v svoji karieri kar nekaj smole s poškodbami. V minuli sezoni je pri Iliriji lahko pokazal delček svojega potenciala, za njim je zelo dobra sezona, in selitev v Cedevito Olimpijo je zanj najboljša možna poteza. Zadovoljni smo, da se nam je Šaškov pridružil in verjamemo, da mu bo delo v Cedeviti Olimpiji pomagalo pri njegovem nadaljnjem razvoju, on pa bo zagotovo s preostalimi soigralci dal vse od sebe, da prikažemo čim boljše igre,” je ob podpisu pogodbe s Shashkovom povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Vlado Ilievski.

“Tako, kot Justus Hollatz, je tudi Šaškov mlad igralec, le da je pri njem položaj nekoliko drugačen, kot pri Hollatzu, saj nima toliko izkušenj, ker je imel v preteklosti veliko poškodb. Upamo, da so te težave za njim. Poznam ga že od malih nog, ko sem bil sam v Milanu, in upam, da je Cedevita Olimpija pravo mesto zanj, da doseže svoj potencial,” je ob dodatku Šaškova na seznam igralcev povedal glavni trener Zmajev Simone Pianigiani.

“Zelo vesel ter hkrati hvaležen sem za ponujeno priložnost, ki mi jo ponuja klub, kot je Cedevita Olimpija, ter da se lahko dokažem na ravni, na kateri sem vedno želel igrati. Komaj čakam, da spoznam svoje soigralce in začnemo s pripravami na novo sezono,” je ob podpisu pogodbe z ljubljanskim klubom povedal Šaškov.

V sezoni 2022/23 je bil Šaškov najboljši strelec in skakalec Ilirije v slovenskem državnem prvenstvu. V povprečju je beležil 14,1 točko ter 7,2 skoka, svojo najboljšo predstavo sezone pa je prikazal na obračunu s Helios Suns 5. maja, ko je 32 točkam dodal kar 16 skokov.

V Fibinih tekmovanjih se je Šaškov predstavil v košarkarski Ligi prvakov, v dresu Nižnega Novgoroda je zaigral na eni tekmi. V dresu ruske reprezentance se je predstavil v kategorijah do 16. in 18. leta. Leta 2016 je na evropskem prvenstvu divizije B do 16. leta v povprečju dosegal 15,1 točko ter 10,0 skokov, naslednje leto pa v diviziji A kategorije do 18. leta 8,3 točke in 7,1 skok na tekmo. Leta 2018 je znova zaigral na evropskem prvenstvu za reprezentance do 18 let in na sedmih tekmah dosegal 7,7 točke ter 5,0 skokov na tekmo.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji