Novica
15.09.2022

Aaron Harrison bo oblekel dres Zmajev

Po poškodbi enega od nosilcev igre Cedevite Olimpije Zorana Dragića, so vodilni v ljubljanskem kolektivu zavihali svoje rokave. V Ljubljano tako prihaja ameriški košarkar Aaron Harrison, ki je v minuli sezoni nosil dres turškega Turk Telekoma. Vodilni pri Cedeviti Olimpiji so skupaj s člani strokovnega štaba Zmajev po poškodbi Zorana Dragića, ki bo priljubljenega ‘Zokija’ … Continued

Po poškodbi enega od nosilcev igre Cedevite Olimpije Zorana Dragića, so vodilni v ljubljanskem kolektivu zavihali svoje rokave. V Ljubljano tako prihaja ameriški košarkar Aaron Harrison, ki je v minuli sezoni nosil dres turškega Turk Telekoma.

Vodilni pri Cedeviti Olimpiji so skupaj s člani strokovnega štaba Zmajev po poškodbi Zorana Dragića, ki bo priljubljenega ‘Zokija’ s parketov oddaljila od šest do osem tednov, zavihali rokave, in našli košarkarja, ki se bo v tem časovnem obdobju pridružil ekipi aktualnih slovenskih državnih, pokalnih in superpokalnih prvakov. V Ljubljano prihaja ameriški košarkar Aaron Harrison, ki je v sezoni 2022/23 nastopal za Turk Telekom, sezono pa zaradi poškodbe kolena sklenil predčasno.

»Po tem, ko smo izvedeli, da bo Zoran Dragić zaradi poškodbe mišice s parketov odsoten dlje časa, smo se na celotno situacijo morali odzvati in pripeljati novega igralca. To nam je tudi uspelo, pridružil pa se nam bo Aaron Harrison, ki se ga ljubitelji evropske košarke lahko spomnite po nastopih v dresu Turk Telekoma iz minule sezone, še prej pa iz Olympiacosa in Galatasaraya, tisti, ki imajo radi Ligo NCAA pa se je zagotovo vtisnil v spomin leta 2014, ko je v dresu Kentuckyja z nekaj ključnimi zadetimi meti svojo ekipo popeljal do finalnega turnirja četverice Marčevske norosti. Harrison ima izkušnje z igranjem v Evroligi in 7DAYS EuroCupu, napravili pa bomo vse, da se čim hitreje vklopi v naš sistem igre, spozna soigralce in nam pomaga po svojih najboljših močeh,« je ob podpisu pogodbe z Harrisonom povedal športni direktor Cedevite Olimpije, Sani Bečirović. Jurica Golemac, glavni strateg Zmajev, je pristavil: »Po poškodbi Zorana Dragića smo morali hitro reagirati. Imeli smo veliko sreče, da je bil Aaron Harrison še vedno na trgu. Gre za igralca, ki ima veliko izkušenj z igranjem v Evropi, tu mislim tudi na Evroligo in 7DAYS EuroCup. Aaron je zelo kvaliteten igralec in dober človek. Zadovoljni smo, da prihaja, in prepričani smo, da nam bo priskočil na pomoč.«

»Navdušen sem nad tem, da se bom pridružil ekipi, in spoznal fante. Cedevita Olimpija je klub, vreden spoštovanja, zato sem navdušen in hvaležen za ponujeno priložnost,« je ob pridružitvi Zmajem povedal Harrison. »Dal bom vse od sebe, da ekipi pomagam do zmag.«

Harrison ima izkušnje z igranjem v Ligi NBA, Evroligi in 7DAYS EuroCupu. V sezoni 2020/21 je za grški Olympiacos nastopil na 27 evroligaških tekmah, od tega jih je osem začel v udarni peterki grškega velikana. V povprečju je dosegal 6,5 točke, 1,8 skoke in 1,1 asistence na obračun. V svoji karieri je zbral 37 nastopov v Ligi NBA, od tega dva v končnici tekmovanja. Med letoma 2015 in 2017 je dres Charlotte Hornets nosil na 26 tekmah rednega dela sezone, v sezoni 2017/18 pa je devetkrat zaigral za Dallas Mavericks.

Športna pot ga je nato vodila v turški Galatasaray, kjer je ostal dve sezoni, v sezoni 2019/20 pa v 7DAYS EuroCupu dosegal 15,9 točke, 2,9 skoke in 2,8 asistence na tekmo. Sledila je selitev v Olympiacos, pred sezono 2021/22 pa se je vrnil v Turčijo.

V Cedevito Olimpijo Harrison prihaja po tem, ko je sezono 2021/22 preživel v turški ekipi Turk Telekom, ki jo je iz boja za najvišja mesta v 7DAYS EuroCupu izločil prav ljubljanski klub. V turškem državnem prvenstvu je Harrison zaigral na 12 tekmah in v povprečju dosegal 13,5 točke, 3,3 skoke in 1,8 asistence na tekmo. V 7DAYS EuroCupu je zaigral na sedmih tekmah in v povprečju beležil 16 točk, 2,1 skok in 1,4 asistence na tekmo. Harrison je sezono predčasno zaključil zaradi poškodbe.

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji