MOČ ZMAJEVEGA GNEZDA

Cedevita Olimpija predstavlja eno najstabilnejših športno poslovnih zgodb v regiji, zato v Zmajevo gnezdo vabimo poslovne partnerje, ki bi lahko ta potencial izkoristili in skozi moč Cedevite Olimpije razvijali svojo marketinško inprodajno strategijo v Sloveniji, regiji in Evropi.


TRADICIJA

Cedevita Olimpija je najuspešnejši košarkarski kolektiv v Sloveniji. V svoji bogati zgodovini je klub osvojil lepo število domačih in mednarodnih lovorik. Največji dosežek kluba je zagotovo osvojitev Evropskega pokala leta 1994 v Lozani, potrebno pa je omeniti tudi uvrstitev na zaključni turnir četverice Evrolige v Rimu leta 1997, kjer je ekipa dosegla izjemno tretje mesto. Ne smemo pozabiti tudi na uspehe zagrebške Cedevite, ki je bila večkratni prvak hrvaškega državnega in pokalnega tekmovanja, obenem pa je veljala za enega izmed najboljših košarkarskih kolektivov v regiji.

Košarkarski klub Cedevita Olimpija je leta 2019 svetovni javnosti predstavil novo poglavje v evropski, slovenski in ljubljanski košarkarski zgodbi. Združitev dveh močnih košarkarskih klubov iz regije, Olimpije iz Ljubljane in Cedevite iz Zagreba se je izkazala kot odlična odločitev, in že v prvi sezoni obstoja, sezoni 2019/20, je bilo vidno, da so temelji za nastanek nove vrhunske športne organizacije odlično zastavljeni.

Osvojitev naslova državnih prvakov, boj za končnico regionalnega tekmovanja Liga ABA ter dobri rezultati v evropskem tekmovanju so rezultati, ki jih želi klub v prihajajočih sezonah še nadgraditi in se ustaliti kot vodilni klub v širši regiji, in organizacija, ki lahko predstavlja resnega konkurenta vsem vodilnim košarkarskim kolektivom v Evropi. Klub je naredil tudi velik korak naprej v organizaciji tekem in družbeno odgovornih projektov, navkljub situaciji v Svetu v pandemičnih letih.


PARTNERJI IN SPONZORJI

Naš klub ni uspešen zgolj na igrišču. Pomembno je tudi delo izven košarkarskega parketa. Naši družbeni kanali imajo vedno več sledilcev, ljudje v vedno večjem številu obiskujejo naše tekme, ime Cedevita Olimpija pa se širi tudi preko Atlantika.

Naš uspeh vsako leto prepoznajo tudi številni novi partnerji in sponzorji, ki se priključujejo že obstoječim, ki klubu stojijo ob strani že vrsto let.

 

Zakaj sodelovati z nami? Poleg tega, da z nami krojite uspešno košarkarsko zgodbo in ste del naših uspehov na igrišču, vsekakor ne smemo zanemarititudi poslovne plati partnerstva oziroma sponzorstva.

Cedevita Olimpija predstavlja odlično platformo za sponzorsko povezovanje, ki ponuja zelo hitre in izjemno učinkovite načine dodatne prodaje izdelkov in storitev. Cedevita Olimpija v sklopu sveta sponzorjev, na domačih tekmah nudi odlično možnost mreženja in ustvarjanja morebitnih poslovnih dogovorov, ki poleg klasičnega oglaševanja na samem športnem dogodku, ustvarjajo dodano vrednost.

Veseli nas, da se lahko pohvalimo z izjemnim uspehom naše partnerske in sponzorske družine. To kažejo tudi številke kot so:

Bi radi izkoristili moč Zmajeve družine?

Pridružite se nam kot sponzor in poslovni partner Cedevite Olimpije in izkoristite potenciale v Sloveniji, regiji in Evropi. Kontaktirate nas lahko na info@cedevita.olimpija.com.


NAVIJAČI

Zelo ponosni smo na televizijsko gledanost tekem Cedevite Olimpije v Evropi in regiji, saj nas je v sezoni 2023/24 na televiziji (Kanal A, Šport TV, Arena Sport), spremljalo 3 milijonov Slovenk in Slovencev, tem številkam pa lahko dodamo še 1,5 mio gledalk in gledalcev v Srbiji. Tekme vseh mednarodnih tekmovanj, v katerih nastopa članska ekipa, je možno spremljati po celotni Evropi (v bodoče tudi v Dubaju), platforma Euroleague TV pa omogoča vsem navdušencem nad Evroligo in Evropskim pokalom, da tekme spremljajo po celotnem svetu.

Obiskanost tekem je v sezoni 2023/24 dosegla 45.500. Vse večje število navijačev zagotavlja dodatne možnosti sponzorske aktivacije na tekmah, posledično pa večjo izpostavljenost za vas.


GLAVNE KORISTI

Glavne koristi, ki vam jih ponujamo na vseh petih področjih sponzorske aktivacije:

  • Prodaja
  • Oglaševanje oz. vidnost (ATL)
  • Doživetja (BTL)
  • PR
  • Družbena odgovornost

PRODAJA

Poslovno okolje Cedevite Olimpije je odlična priložnost za pridobivanje novih možnosti za B2B in B2C prodajo. Naši sponzorji so zelo uspešna in trdna domača ter mednarodna podjetja z velikim potencialom za vsa sodelovanja na CORPORATE (podjetja) področju poslovanja (največja podjetja v regiji) in na RETAIL (fizične osebe) področju, s svojim velikim potencialom zaposlenih in strank.

OGLAŠEVANJE

Z igranjem v evropskem tekmovanju BKT EuroCup, regionalni AdmiralBet Ligi ABA in slovenski Ligi Nova KBM, so vaši produkti, logotipi in ostali materiali izpostavljeni na naših TV prenosih, reklamah in na dresih naših košarkarjev. Oglašujete lahko na LED zaslonih, tiskanih in internetnih publikacijah, aktivacijah na tekmah in še mnogo več.

Vse naše tekme bo možno spremljati tudi na televizijah naših tekmecev, kar pomeni vašo izpostavljenost tudi na tujih trgih.

DOŽIVETJA

Ponujamo vam tudi številne aktivnosti v sklopu partnerstev. Našim partnerjem ponujamo doživetja kot so: “Behind the scenes” tekem, Sodelavec za en dan, “Kavč selektor”, druženja z našimi igralci in ostalo. Pri Cedeviti Olimpiji ponujamo tudi VIP gostoljubje, pri katerem imate lahko predstavitve izdelkov oz. storitev v DELUXE, Super VIP in VIP prostorih med tekmami v Dvorani Stožice.

PR IN DRUŽBENA OMREŽJA

Veseli nas tudi rast na družbenih omrežjih, ki je vsako leto vedno večja. Cedevita Olimpija je v zadnjih petih letih najhitreje rastoča znamka med slovenskimi klubi na največjih družbenih omrežjih, obenem pa sledi modernim trendom in svoje delo prilagaja različnim omrežjem, ki obstajajo, ali pa se pojavijo na novo. V tekmovalni sezoni 2023/24 se je klub aktivno začel ukvarjati z razvojem lastne televizije, aktivna usmeritev v produkcijo in postprodukcijo videoposnetkov pa je dalo številne pozitivne rezultate. Zgolj za primer: klub je prvič v zgodovini na družbenem omrežju Facebook presegel 2 mio ogledov v eni tekmovalni sezoni.

Doseg vseh objav je na družbenih omrežjih v tekmovalni sezoni 2023/24 presegel 25 mio.

 

To pomeni, da ste na vsaki tekmi, dogodku ali reportaži, kot naš partner izpostavljeni tudi vi. Rast družbenih omrežij in prisotnost na različnih spletnih straneh (vaša spletna stran, KK Cedevita Olimpija, BKT EuroCup, AdmiralBet Liga ABA, KZS…) zagotavlja ogromno prodajnih in promocijskih vsebin.

DRUŽBENA ODGOVORNOST

Z veliko družbeno odgovornostjo smo se zavezali, da bomo pomagali tudi ljudem iz socialno šibkejših okolij. Projekta Zmajev nasmeh in OneTeam ste le ena izmed mnogih, kjer pomagamo tistim, ki potrebujejo pomoč. V tekmovalni sezoni 2023/24 je zaživel tudi okoljsko ozaveščeni projekt Zelena peterka, ki stermi k ozaveščanju o pomembnosti varovanja okolja in trajnosti.

V naše dobrodelne projekte spodbujamo in poizkušamo vključiti tudi naše sponzorje. Skupaj pišemo čudovito zgodbo, obenem pa pomagamo otrokom in skušamo vsem ostalim pričarati nasmeh na obraz.

POTREBUJETE POMOČ?

Imate dodatna vprašanja? Vabimo vas na kavo ali Cockto, kjer se lahko pogovorimo o skupni prihodnosti. Kontaktirate nas lahko na info@cedevita.olimpija.com ali +386 [0] 31 810 921.

 

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji