:
Naslednja tekma
0
dni
0
ur
0
min
0
sek
Napoved Poročilo

-

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v petek začeli sklepni del državnega prvenstva. Boje v končnici bodo odprli s četrtfinalnim nizom proti večnim tekmecem, košarkarjem novomeške Krke, dvoboj v Športni dvorani Leona Štuklja pa se bo začel ob 18.30.

Po končnici 7DAYS EuroCupa in regionalne lige, se bo Cedevita Olimpija v zadnjem mesecu sezone 2021/22 predstavila še v končnici slovenskega državnega prvenstva. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca bo odločilne boje začela v četrtfinalnem nizu proti novomeški Krki, prva tekma serije pa bo v petek ob 18.30 v Športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu.

Neposredni televizijski prenos bo možno spremljati na Sportklubu, povezavo do spletnega prenosa pa bo možno najti na www.cedevita.olimpija.com.

Finalistki državnega prvenstva iz sezone 2020/21, Cedevita Olimpija in Krka, se bosta tokrat za napredovanje v polfinale srečali že v prvem krogu končnice. Spomnimo, Ljubljančani so v minuli sezoni finalni niz zaključili po treh odigranih tekmah in pod strop Arene Stožice dvignili svojo 18. lovoriko za naslov državnega prvaka v samostojni Sloveniji.

V sezoni 2021/22 sta se moštvi med seboj pomerili šestkrat, štirikrat je bila uspešnejša Cedevita Olimpija. V regionalni ligi sta oba obračuna pripadla ljubljanski zasedbi, enako velja za obračun slovenskega Superpokala v Tivoliju in polfinalni dvoboj Pokala Spar na Kodeljevem. Dve zmagi so novomeški košarkarji na svoj račun zapisali v drugem delu državnega prvenstva, v katerem so se zeleno-oranžni predstavili v pomlajeni zasedbi brez vseh glavnih nosilcev igre.

Druga tekma četrtfinalnega niza bo v Ljubljani, morebitna tretja pa ponovno v Novem mestu.

V sredo so si košarkarji Cedevite Olimpije z zmago v Laktaših zagotovili tudi mesto v polfinalu regionalne lige. Za vstop v finale se bo ljubljanska ekipa pomerila z beograjsko Crveno zvezdo mts. Polfinalni niz se bo začel v četrtek, 12. maja, prvi obračun med tekmecema pa bo v Beogradu. Druga tekma bo v ponedeljek, 16. maja, v ljubljanskih Stožicah. Morebitna tretja polfinalna tekma bo v petek, 20. maja, ponovno v Beogradu.

LIGA NOVA KBM, KONČNICA

ČETRTFINALE, 1. TEKMA

ŠD Leona Štuklja (Novo mesto, Ljubljana), petek, 6. maj, ob 18.30:
KRKA – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na Sportklub)

ČETRTFINALE, 2. TEKMA

Hala Tivoli (Ljubljana, Slovenija), ponedeljek, 9. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA

*Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v soboto, 14. maja, v Novem mestu.

Tekmovanje (. kolo)
Dan
Začetek tekme

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji