:
Naslednja tekma
30.03.2023
0
dni
2
ur
0
min
0
sek
Napoved Poročilo

-

V četrtek ob 18.00 se bodo košarkarji Cedevite Olimpije na drugi tekmi četrtfinalnega niza Lige Nova KBM v Športni dvorani Polzela za polfinalno vstopnico pomerili s Hopsi Polzela.

Na Polzeli bodo košarkarji Cedevite Olimpije v četrtek ob 18.00 skušali zabeležiti še drugo zmago v četrtfinalnem nizu Lige Nova KBM s Hopsi Polzelo. Na prvi tekmi v torek so Zmaji slavili zmago s 97:48 in tako napravili odločen korak proti polfinalu državnega prvenstva.

Tekmo na Polzeli si bo možno v neposrednem spletnem prenosu ogledati na uradnem YouTube kanalu Košarkarske zveze Slovenije.

Na prvem medsebojnem obračunu četrtfinala v Stožicah so Ljubljančani slavili visoko zmago. Že v prvi četrtini so si igralci Cedevite Olimpije priigrali visoko prednost, semafor pa je na koncu kazal 97:48 v korist izbrancev glavnega trenerja Jurice Golemca. Najboljši strelec ljubljanske zasedbe je bil Luka Ščuka z 18 točkami.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Zagotovo pričakujemo, da se Hopsi ne bodo predali, in da bodo skušali napraviti vse, da popravijo vtis s prve tekme. Mi moramo zadržati enako raven energije, predvsem v igri v obrambi. Zagotovo pa moramo prepričati fante, da ne smejo podcenjevati nikogar. Nihče nima takšne kakovosti, da lahko kogarkoli podcenjuje. Na Polzelo se odpravljamo pripravljeni na to, da četrtfinalni niz zaključimo v četrtek.«

 

Alen Hodžić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Naš cilj je jasen. Želimo vrniti naslov državnega prvaka nazaj v Stožice. Nobenega tekmeca ne smemo podcenjevati. Na vsaki tekmi moramo nastopiti z več kot stoodstotno osredotočenostjo. To smo na torkovi tekmi v Stožicah tudi pokazali. Dejstvo, da smo v torek vsi, ki smo bili v ekipi, dosegli točke, dokazuje kvaliteto vseh nas. Pomembni smo vsi, od prvega do zadnjega. Kot ekipa moramo igrati tudi naprej. Napravili bomo vse, da v četrtek ne pride do presenečenja. Pokazati moramo kvaliteto in dokazati, da smo boljši od vseh.«

 

LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE

TEKMA 2

Športna dvorana Polzela (Polzela, Slovenija), četrtek, 6. maj, ob 18.00:
HOPSI POLZELA – CEDEVITA OLIMPIJA (spletni prenos)

*Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v soboto, 8. maja, ob 19.00 v Areni Stožice.


Že odigrano:

TEKMA 1

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), torek, 4. maj:
CEDEVITA OLIMPIJA – HOPSI POLZELA 97:48 (34:16, 16:5, 23:12, 24:15)

Cedevita Olimpija: Perry 6, Murić 9, Blažič 13, Ščuka 18 (5 skokov), Dimec 10 (7 skokov), Radović 7 (5 skokov), Duščak 6 (7 podaj), Hodžić 12, Jones 5 (9 skokov), Marinković 6, Rupnik 5.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA


Tekmovanje (0. kolo)
Dan Thursday, 30. March 2023
Začetek tekme 08:51

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji