Dolomiti Energia Trento
:
Cedevita Olimpija Ljubljana
61
51
1 15 : 12
2 15 : 10
3 24 : 12
4 7 : 17

Trento Zmajem prizadejal prvi oktobrski poraz

Košarkarji Cedevite Olimpije so po tem, ko so v ponedeljek izvedeli veselo novico, da je poraz proti ekipi Bursaspor, ki so jo morali Zmaji zaradi prisilnega počitka izpustiti, razveljavljen, v torek na obračunu četrtega kola 7DAYS EuroCupa v Trentu izgubili proti domačem moštvu Dolomiti Energia Trento s 61:51.

Dodatna motivacija, ki jo je prinesla novica, da imajo košarkarji Cedevite Olimpije po novem na svojem računu v 7DAYS EuroCupu zmago in poraz, tokrat četi glavnega trenerja Jurice Golemca ni pomagala do zmagoslavja. Zmaji so v Trentu prikazali borbeno igro, a slabša napadalna predstava ni bila dovolj za zmago nad Italijani, ki v tej Evropskega pokala ostajajo neporaženi. Po štirih četrtinah so ljubljanski košarkarji tekmecem morali čestitati za zmago z rezultatom 61:51.

Košarkarji Cedevite Olimpije so tekmo začeli nekoliko neprepričljivo in se hitro znašli v zaostanku. Le-tega so z boljšo igro v obrambi uspeli izničiti in na začetku druge četrtine povesti z rezultatom 19:17. Zmaji v nadaljevanju prvega polčasa, kljub borbeni igri ter številnim skokom v napadu, prednosti niso uspeli zadržati. Košarkarji iz Zmajevega gnezda niso uspeli zadeti odprtih metov, ki so si jih pripravili. Na odmor ob polčasu se je zasedba Jurice Golemca odpravila v zaostanku osmih točk. Podobna zgodba se je nadaljevala v drugi polovici srečanja. Pred koncem tretje četrtine je domače moštvo prišlo do prednosti 20 točk. Zmaji so kljub neugodnem položaju pred začetkom zadnje četrtine pokazali obilico želje in srečanje borbeno odigrali do zadnjega zvoka sirene. Na koncu so moštvu Trenta morali priznati premoč z rezultatom 51:61.

Med košarkarji Cedevite Olimpije sta dvomestno število točk dosegla Kendrick Perry in Jaka Blažič. Perry jih je v svojo statistiko vpisal 13, kapetan Blažič se je ustavil pri 12 točkah in osmih skokih. Mikael Hopkins je dosegel sedem točk ter dodal pet skokov. Šest točk in deset skokov je tokrat zbral Jarrod Jones.

Moštvo bo v noči iz torka na sredo še ostalo v Italiji, nato pa se bo z avtobusom odpravilo neposredno na slovensko Obalo. V četrtek ob 17.00 Zmaje namreč v koprski Areni Bonifika čaka zaostala tekma drugega kola Lige ABA s Koper Primorsko, ki jo bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Arena Sport 1.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Tekme nismo dobro začeli, niti nadaljevali. Manjkala sta energija in žar, ki bi ju morali imeti. Ponovno smo izgubili obrambni skok, na katerega smo opozarjali. Šestnajst napadalnih skokov tekmecev je preveč. V napadu nismo uspeli zadeti, a to je posledica obrambe. Nismo zapirali in si pripravljali hitri protinapadov, zato se je v igro vnesla določena negotovost. Kljub temu smo se borili do konca. Igro moramo analizirati, za to imamo dovolj časa, ter se pripraviti, da se takšne stvari več ne bodo dogajale. Zgrešili smo sedem prostih metov, veliko odprtih metov, pet ali šest zicerjev, a vse to je povezano z obrambo. Če nisi konkurenčen v obrambi, potem nimaš samozavesti v napadu.«

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Vedeli smo, da lahko pričakujemo čvrsto obrambo nasprotne ekipe. Dosegli smo zgolj 51 točk, kar je v Evropskem pokalu absolutno premalo. Kljub temu smo v obrambi odigrali dobro, z izjemo nekaj padcev zbranosti pri obrambnem skoku. Obramba je zagotovo recept za prihodnje tekme. V napadu smo imeli slab dan, a verjamem, da bo le-ta boljši in bolj tekoč že na naslednji tekmi. Enostavno nismo pokazali dovolj za zmago in gledamo naprej.«

 

7DAYS EUROCUP, SKUPINA D, 4. KOLO

BLM Group Arena (Trento, Italija), torek, 20. oktober:
DOLOMITI ENERGIA TRENTO – CEDEVITA OLIMPIJA 61:51 (15:12, 15:10, 24:12, 7:17)

Cedevita Olimpija: Radović, Perry 13, Hopkins 7 (5 skokov), Duščak, Murić 4 (5 skokov), Ukić, Blažič 12 (8 skokov), Brown 2, Hodžić 3, Jones 6 (10 skokov), Dimec, Marinković 4.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji