:
Naslednja tekma
27.03.2023
0
dni
2
ur
0
min
0
sek
Napoved Poročilo

-

Košarkarji Cedevite Olimpije se bodo po božičnem premoru na parket vrnili v torek, ko bodo v okviru 13. kola regionalne lige gostovali pri Ciboni in z obračunom v Zagrebu zaokrožili prvo polovico tekmovalne sezone 2021/22. Dvoboj z Zagrebčani bo možno v neposrednem prenosu spremljati na TV Slovenija 2 in Arena Sport 1.

V koledarskem letu 2021 je pred košarkarji Cedevite Olimpije le še ena preizkušnja. Ljubljančani se bodo v torek ob 19.00 v 13. kolu regionalne lige v Zagrebu pomerili s Cibono in skušali niz uspehov v regionalnem tekmovanju podaljšati na tri zmage. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca v obračun z Zagrebčani vstopa z odlično popotnico s sredine tekme v Valencii, kjer so Zmaji v osmem kolu 7DAYS EuroCupa s 97:85 premagali domači klub.

Kar šest košarkarjev Cedevite Olimpije je v Španiji doseglo dvomestno število točk, s 24 točkami, petimi asistencami in štirimi skoki pa je bil najbolj učinkovit košarkar zeleno-oranžnih kapetan Jaka Blažič.

Cibona je po odličnem uspehu v novo sezono in treh zaporednih zmagah, na zadnjih devetih tekmah doživela sedem porazov. Tudi v zadnjem, 12. kolu, so Zagrebčani klonili, in sicer proti Igokei, ki je bila v Laktaših boljša z 82:72. Najboljši strelec v vrstah ‘Volkov’ je bil Mateo Drežnjak s 17 točkami, v statistiko pa je dodal še štiri skoke in štiri asistence.

Najboljši strelec Cibone v regionalni ligi je Amar Gegić, ki v povprečju dosega 12,4 točke na tekmo.

Veliko bolj uspešni so košarkarji Cibone v hrvaškem državnem prvenstvu, kjer so trenutno z 11 zmagami na 15 tekmah na tretjem mestu na lestvici. Pred Zagrebčani sta le ekipi Splita in Zadra, zanimivo, takoj za njimi pa najdemo Cedevito Junior.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
“Gostovanje v Zagrebu je zagotovo vedno zelo zahtevno. Cibona ima zelo mlado ekipo z dobrim trenerjem. Zagotovo bodo naši tekmeci igrali zelo taktično, fizično in intenzivno košarko. Če želimo tekmo zaključiti s pozitivnim rezultatom, jo moramo odigrati po najboljših močeh, to predvsem velja za igro v obrambi. Nekatere stvari, na katerih delamo v zadnjem času, moramo napraviti bolje, kot na zadnji tekmi. Po tekmi v Valencii smo imeli čas, zato komaj čakamo, da se tekme znova začnejo.”

 

Alen Omić, igralec KK Cedevita Olimpija:
“Pred nami je gostovanje pri Ciboni. Na naše tekmece smo se začeli pripravljati po gostovanju v Valencii, za nami sta treninga in analiza tekmeca. Nadaljevati moramo v zmagovalnem ritmu in se dobro pripraviti na torkovo tekmo. Potrebujemo zmago in s tem v mislih se tudi odpravljamo v Zagreb. Naš glavni trener nam je že omenil, da smo izgubili pravico do tega, da si privoščimo še kakšen kiks. Z zmagami se želimo priključiti vrhu lestvice regionalne lige, kjer so trenutno štiri ekipe. Naš glavni cilj je, da si v torek zagotovimo novi točki. V ponedeljek se odpravljamo na pot v Zagreb, v torek pa bomo napravili vse, da zabeležimo novo zmago.”

 

LIGA ABA, 13. KOLO

Košarkarski center Dražen Petrović (Zagreb, Hrvaška), torek, 28. december, ob 19.00:
CIBONA – CEDEVITA OLIMPIJA (TV prenos na TV Slovenija 2 in Arena Sport 1)

Tekmovanje (0. kolo)
Dan Monday, 27. March 2023
Začetek tekme 09:44

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji