KK Cedevita Olimpija
:
KK Split
16.10.2020 20:00

KK Cedevita Olimpija - KK Split

Cedevita Olimpija se bo v petek ob 20.00 vrnila na parket, tokrat pa bo izjemoma zaigrala v ljubljanski Hali Tivoli, in se na obračunu tretjega kola Lige ABA pomerila z novinci v regionalnem tekmovanju, košarkarji Splita.

Košarkarji Cedevite Olimpije so uspešno vstopili v novi teden tekmovalne sezone 2020/21, v petek ob 20.00 pa bodo z boji nadaljevali tudi v regionalnem tekmovanju. V tretjem kolu Lige ABA se bodo v Hramu slovenske košarke udarili s košarkarji Splita, ki imajo po dveh odigranih tekmah na svojem računu zmago in poraz. Tekmo bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Areni Sport 1.

Dalmatinci so Ligo ABA začeli z visokim porazom na gostovanju v Podgorici pri Budućnosti VOLI (59:84), svojo prvo zmago sezone pa so vknjižili v ponedeljek, ko so v Splitu s 86:71 premagali beograjski FMP. V rumeno-črnem dresu je bil najbolj učinkovit košarkar Pavle Marčinković, ki je 12 točkam dodal pet skokov in dve podaji. Najboljši strelec v vrstah Splita je bil Marko Luković z 20 točkami, stari znanec ljubljanskih parketov, Blaž Mesiček, pa je ob 17 točkah v statistiko vpisal še šest asistenc.

Ljubljančani so se v torek po zanimivem tednu vrnili na parket, in v tretjem kolu 7DAYS EuroCupa premagali špansko Gran Canario (84:68). Pet Zmajev je v statistiko vpisalo dvomestno število točk, najboljši strelec pa je bil z 18 točkami Jarrod Jones, ki je temu dodal še devet skokov.

KK Cedevita Olimpija je že v minulem tednu prejel odobritev, da so navijači lahko prisotni na tribunah, ob dejstvu, da se epidemiološka slika po celotni državi iz dneva v dan slabša, pa želi tudi ljubljanski klub doprinesti k poudarku na samoodgovornosti in zdravju vsakega posameznika. Tekma s Splitom bo tako potekala za zaprtimi vrati Tivolske dvorane.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Časa za pripravo na petkovo tekmo s Splitom ni veliko. Pozitivno je to, da smo vsi pripravljeni na tekmo. Podcenjevati ne želimo nobenega. Zmagamo lahko le, če bomo v petek na parket stopili maksimalno zavzeto. Split je mlada in nadarjena ekipa, ki je zelo dobro vodena, košarkarji pa igrajo zelo intenzivno. Tekma zagotovo ne bo lahka. Morali bomo dati vse od sebe, če želimo domači parket ohraniti neporažen.«

 

Ivan Marinković, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je zelo pomembna tekma, to pa enostavno velja za vsak dvoboj v tej sezoni. Split v Ljubljano prihaja samozavesten po zmagi nad FMP-jem v prejšnjem kolu Lige ABA. Mi se zavedamo pomembnosti tekme, vsi skupaj pa si želimo na domačem igrišču nadaljevati z dobrimi predstavami v regionalnem tekmovanju, hkrati pa tekmo z Dalmatinci vzeti kot nek uvod v zahtevne preizkušnje v naslednjem tednu. Na žalost navijačev ne bo, pomembno pa je, da na svojem igrišču prikažemo dobro predstavo in si priigramo novi dve točki.«

 

LIGA ABA, 3. KOLO

Hala Tivoli (Ljubljana), petek, 16. oktober, ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – SPLIT (TV prenos na Arena Sport 1)

Tekmovanje ABA liga (3. kolo)
Dan Friday, 16. October 2020
Začetek tekme 20:00
Dvorana Mala dvorana Tivoli

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji