Cedevita Olimpija
:
Rogaška
04.03.2021 19:00

Cedevita Olimpija - Rogaška

Člansko moštvo Cedevite Olimpije se bo v četrtek ob 19.00 v pomlajeni zasedbi na obračunu drugega kola Lige Nova KBM za prvaka v domačih Stožicah udarila z Rogaško.

Pred pomlajeno zasedbo Cedevite Olimpije je nova preizkušnja. V četrtek v Stožice ob 19.00 v drugem kolu Lige Nova KBM za prvaka prihaja Rogaška, tekmo pa bo možno v neposrednem spletnem prenosu spremljati na YouTube kanalu in Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.

Mladi Zmaji so v prvem kolu na stoženskem parketu presenetili Šenčur (67:60). Igro ljubljanskega moštva so ob izdatni pomoči igralcev mlajših starostnih kategorij Cedevite Olimpije odlično vodili Luka Ščuka, Dan Duščak in Rok Radović. Slednji je ob devetih točkah v statistiko vpisal še 10 skokov in šest asistenc, Duščak se je ustavil pri 20 točkah in sedmih asistencah, Ščuka pa je bil s 24 točkami in 11 skoki najbolj učinkovit igralec tekme.

Rogaška v drugem delu državnega prvenstva še ni stopila na parket. Prvi del so Slatničani sklenili z 12 zmagami na 18 tekmah, najboljši strelec moštva v Ligi Nova KBM pa je David Christopher Nichols, ki v povprečju beleži 18,1 točko na tekmo.

IZJAVI PRED TEKMO:

Teo Čizmić, pomočnik glavnega trenerja KK Cedevita Olimpija:
»Rogaška je drugačna ekipa, kot Šenčur, s katerim smo se pomerili v prvem kolu. Slatničani so izkušeni, v ekipi najdemo tudi nekaj tujih košarkarjev. V obrambi menjajo sisteme igre, od pritiska po celem igrišču, do conske obrambe. Moramo napraviti vse, da se bodo naši mladi košarkarji dobro pripravili na tekmo, ter se še naprej borili ter tekli, in da se lahko navadijo na stvari, ki jih bomo od njih pričakovali v članski ekipi.«

 

LIGA NOVA KBM ZA PRVAKA, 2. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), četrtek, 4. marec, ob 19.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – ROGAŠKA (spletni prenos)

Tekmovanje Liga Nova KBM (2. kolo)
Dan Thursday, 04. March 2021
Začetek tekme 19:00
Dvorana Stožice

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji