Nanterre 92
:
Cedevita Olimpija Ljubljana
80
76
1 16 : 20
2 18 : 16
3 20 : 14
4 26 : 26

Zmaji za las ob zmago proti Nanterrju 92

Košarkarji Cedevite Olimpije so na prvem srečanju v aktualni sezoni tekmovanja 7Days EuroCup v gosteh priznali premoč Nanterrju 92. Semafor je ob zadnjem pisku sirene kazal rezultat 80:76 v korist domačih košarkarjev.

Dvoboj v Palači športa Maurice Thorez se ni odvil po željah Zmajev. Moštvo Nanterrja 92 je v prvem krogu Evropskega pokala porazilo Cedevito Olimpijo z rezultatom 80:76 in se na vrhu lestvice v skupini D pridružilo ekipama Dolomiti Energia Trento ter Herbalife Gran Canarie. Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je v dramatični končnici srečanja ostala brez zmage na prvi evropski tekmi v sezoni 2020/21, kljub temu, da je bila le-ta na dosegu roke. Za poraz, ki zagotovo ni usoden, se bodo Zmaji navijačem poskusili oddolžiti v nedeljo, ko bo v prvem kolu regionalne Lige ABA v Areni Stožice gostovala Krka.

Moštvo iz Zmajevega gnezda je s francoskimi tekmeci bilo trd in izenačen boj skozi celotno srečanje. Točke Zmajev na začetku tekme so prihajale z različnih naslovov, že v prvi četrtini se je med strelce vpisalo šest košarkarjev v zeleno-oranžnih dresih. Tudi v drugi četrtini je ljubljansko moštvo našlo svoj navdih v napadu, predvsem pa je prikazalo odlično igro v obrambi in si ustvarilo dvomestno prednost, ki pa se je pred polčasom stopila na dve točki. Na odmor sta moštvi odšli z rezultatom 36:34 v korist Cedevite Olimpije. V tretji četrtini košarkarji ljubljanskega moštva niso našli odgovora na razpoložene strelce Nanterrja, ki so to četrtino srečanja dobili z rezultatom 20:14. V zadnjem delu tekme je sledila prava drama, v kateri pa so na žalost Zmaji ostali brez končne zmage. Domači košarkarji so v ključnih trenutkih ohranili mirnejšo roko in tekmo pripeljali do konca z rezultatom 80:76.

Kendrick Perry je bil tokrat najboljši strelec v vrstah Zmajev, svojim 21 točkam je dodal še po tri skoke ter podaje. Sledil mu je Jaka Blažič z 19 točkami ter devetimi skoki. Dvomestno število točk je dosegel še Edo Murić (12 točk), pri devetih točkah pa se je ustavil Alen Hodžić.

Misli moštva Cedevite Olimpije, na čelu s strategom Jurico Golemcem, so že usmerjene proti nedeljskemu obračunu z novomeško Krko v Areni Stožice, s katerim bodo Zmaji zakorakali v novo sezono Lige ABA. Srečanje slovenskih predstavnikov v regionalnem prvenstvu si bo možno ogledati v neposrednem prenosu na Areni Sport ob 20.00. Zmaji bodo sredi naslednjega tedna domačini tudi na evropskem prizorišču. V sredo, 7. oktobra, v stožensko areno prihaja moštvo Frutti Extra Burasporja. Tekmo s turškim prvoligašem, ki bo na sporedu ob 20.00, bo prenašal Šport TV.

IZJAVI PO TEKMI:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Videli smo tekmo, ki smo jo nenazadnje tudi pričakovali, z veliko nihanj v igri. Še vedno nismo vsi na ravni, na kateri bi morali biti. Zato nismo uspeli držati kontinuitete v obrambi in napadu. Imamo velike težave s skokom, manjkal nam je center. Tekmeci so nam vzeli preveč skokov, v tem vidim prostor za izboljšavo. Prav tako moramo biti boljši v obrambi, saj smo tekmecem dopustili preveč lahkih košev.«

 

Kendrick Perry, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Borbeno smo igrali v valovih. Na začetku tretje četrtine smo dopustili, da nam tekmeci pobegnejo. Kot organizator igre za to prevzemam polno odgovornost. Mislim, da bi moral biti bolj zbran na začetku drugega polčasa. Konec koncev menim, da smo se borili. Lahko bi popustili, a smo si izborili napet zaključek srečanja. To je nekaj na čemer lahko gradimo. Seveda si želimo zmagati vsako tekmo in moramo se pripraviti na naslednje srečanje.«

 

7DAYS EUROCUP; 1. KOLO 1. DELA

Palaisdes Sports Maurice Thorez (Pariz), sreda, 30. september:
NANTERRE 92 – CEDEVITA OLIMPIJA 80:76 (16:18, 18:16, 20:14, 26:26)

Cedevita Olimpija: Perry 21, Hopkins 2 (4 podaje), Murić 12, Ukić 6, Blažič 19 (9 skokov), Marinković 6, Radović, Duščak, Brown 1, Hodžić 9, Ščuka 0, Dimec 0.

STATISTIKA
FOTOGALERIJA

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji