Nanterre 92
:
Cedevita Olimpija Ljubljana
30.09.2020 20:00

Nanterre 92 - Cedevita Olimpija Ljubljana

Košarkarje Cedevite Olimpije v sredo ob 20.00 v Parizu čaka uvodna preizkušnja nove sezone v 7Days EuroCupu, Zmaji pa se bodo udarili s starimi znanci iz Evropskega pokala, košarkarji Nanterrja 92.

Moštvo Cedevite Olimpije bo v sredo ob 20.00 v Parizu tudi uradno odprlo novo tekmovalno sezono v evropskih tekmovanjih. Po zmagi na slovenskem Superpokalu se bodo ljubljanski košarkarji v glavnem mestu Francije na tekmi prvega kola skupinskega dela 7Days EuroCupa pomerili z Nanterrjem 92. Tekmo bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Šport TV 1.

Četa glavnega trenerja Jurice Golemca je imel v minulem tednu številne težave z blažjimi poškodbami. Tako sta po prilagojenem programu trenirala oba glavna organizatorja igre, Kendrick Perry in Roko Leni Ukić, ki pa bosta v sredo nared za igro. Ljubljančani so v pripravljalnem obdobju odigrali šest pripravljalnih tekem in na štirih slavili zmago, Superpokal pa so po zmagi nad novomeško Krko po letu 2017 znova vrnili v stoženske vitrine.

V novi sezoni bo imel glavni trener Nanterrja 92 Pascal Donnadieu, ki že vrsto let vodi pariško ekipo, na seznamu igralcev pet novincev in dva povratnika. To sta Chris Warren in Brian Conklin, novinci pa so Dwight Buycks, Tyler Stone, Ivan Fevrier, Lucas Dussoulier in Alpha Kaba. Tako, kot Cedevita Olimpija, so tudi Parižani v sezoni 2019/20 ostali brez preboja v drugi del tekmovanja, kot Zmaji pa je imel tudi Nanterre 92 po desetih tekmah prvega dela na svojem računu štiri zmage.

Nanterre 92 je v soboto z zmago proti Limogesu s 85:76 odprl tudi francosko državno prvenstvo. Blesteli igralci, ki so tekmo sicer začeli na klopi, saj so dosegli kar 43 točk, točko več od igralcev, ki so dvoboj začeli v začetni peterki. Chris Warren je tekmo sklenil s 24 točkami in štirimi asistencami, Isaia Cordinier pa je v 40 minutah igre dosegel 16 točk in zbral 10 skokov.

V sezoni 2019/20 so se ljubljanski in francoski košarkarji že srečali v skupinskem delu tekmovanja, obakrat pa so zmago slavili Parižani. V Stožicah je bilo 93:87, v francoskem glavnem mestu pa 90:87 za Nanterre 92.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Vsaka tekma je za nas pomembna. Vsak od nas ima do vsakega obračuna preprost pristop, to pa je, kot da igramo zadnjo finalno tekmo sezone. Vsaka tekma v evropskih tekmovanjih lahko prinese veliko, še posebej na gostovanju. V kolikor uspemo v Parizu zabeležiti zmago, bi bil to vrhunski izkupiček. Pričakovanja so za vsako tekmo ista, dali bomo vse od sebe, v Pariz pa se odpravljamo po zmago. Naše zdravstveno stanje je dobro. Roko Leni Ukić in Kendrick Perry sta sanirala poškodbi, in zadnjih nekaj dni trenirala normalno.«

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Kar nekaj časa smo čakali na tekmo. Zelo veseli smo, da se sezona normalno začenja, hkrati pa smo zelo motivirani. Pred nami je tekma z zahtevnim tekmecem, toda v Francijo se odpravljamo po zmago, in videli bomo, kako se nam bo na koncu izšlo.«

Tekmovanje 7Days EuroCup (1. kolo)
Dan Wednesday, 30. September 2020
Začetek tekme 20:00
Sodniki PERUGA CARLOS, KOWALSKI MARCIN, KARDUM LUKA
Dvorana MAURICE THOREZ
Mesto Av/ Frederic et Irene Joliot Curie 136, 92000 Naterre - France

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji