KK Cedevita Olimpija
:
KK Krka
04.10.2020 20:00

KK Cedevita Olimpija - KK Krka

V nedeljo ob 20.00 v Areni Stožice košarkarje Cedevite Olimpije čaka uvodna preizkušnja nove tekmovalne sezone v regionalni Ligi ABA. Zmaji se bodo pomerili s tekmeci iz obračuna slovenskega Superpokala, košarkarji novomeške Krke.

Po poletju, ki je prinesel več negotovosti, kot pa pravih rešitev, se bo prvi oktobrski konec tedna začela tudi regionalna Liga ABA. Prva moštva bodo na parket stopila že v petek, košarkarji Cedevite Olimpije pa bodo v sezoni na regionalni sceni uradno zakorakali v nedeljo ob 20.00, ko se bodo v Stožicah udarili z novomeško Krko. Tekmo bo možno v neposrednem televizijskem prenosu spremljati na Arena Sport 1.

Skoraj sedem mesecev po tem, ko so košarkarji Cedevite Olimpije zadnjič stopili na igrišče in zaigrali v Ligi ABA, se Zmaji v nedeljo vračajo na regionalno sceno. Zanimivo, prav z novomeško Krko bi se morala četa glavnega trenerja Jurice Golemca pomeriti v zadnjem kolu rednega dela sezone 2019/20, zdaj pa bodo Novomeščani prvi, ki bodo ljubljanskim košarkarjem stali nasproti v novi sezoni 2020/21.

Ljubljančani so v sredo gostovali v predmestju Pariza in v prvem kolu 7DAYS EuroCupa priznali poraz Nanterrju 92 (76:80). Na drugi strani so Novomeščani, prav tako v sredo, v slovenskem državnem prvenstvu zanesljivo premagali košarkarje Triglava (87:59).

Za ogled tekme bo na voljo omejeno število vstopnic, vsak obiskovalec tekme pa bo moral spoštovali epidemiološke smernice Nacionalnega inštituta za javno zdravje Republike Slovenije. Več informacij lahko najdete na TEJ POVEZAVI.

Vstopnice so na voljo na www.shop.olimpija.com, www.mojekarte.si, www.petrol-ticket.si in prodajnih mestih Petrol po vsej Sloveniji. Na blagajni v Areni Stožice pred začetkom tekme vstopnic ne bo možno kupiti.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je prva tekma Lige ABA. Zagotovo vsi skupaj že nestrpno čakamo na začetek regionalnega tekmovanja. Po uvodni tekmi Evropskega pokala so vsi želimo zabeležiti prvo zmago pred domačimi navijači. S Krko smo se pomerili že na slovenskem Superpokalu, videli smo, da gre za izredno pametno sestavljeno ekipo. Novomeščani igrajo agresivno, hkrati pa ne hitijo in ne izgubljajo žog. Zelo dobro se moramo pripraviti na nedeljsko tekmo, če želimo zabeležiti zmago. Zdravi smo, pričakujemo pa tudi, da se nam priključi Jarrod Jones, in dali bomo vse od sebe, da zabeležimo domačo zmago.«

 

Alen Hodžić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»V nedeljo nas čaka prva tekma Lige ABA, k sreči se tekmovanje začenja normalno. Čaka nas obračun s Krko, ki je zelo neugodna ekipa, sestavljena pa je iz mladih in nadarjenih košarkarjev, z dodatkom izkušenih posameznikov. Strniti moramo svoje vrste in misli. Odigrati moramo po naših najboljših močeh in, seveda, zmagati.«

 

LIGA ABA, 1. KOLO REDNEGA DELA

Arena Stožice (Ljubljana), nedelja, 4. oktober, ob 20.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA (TV prenos na Arena Sport 1; nakup vstopnic)

Tekmovanje ABA liga (1. kolo)
Dan Sunday, 04. October 2020
Začetek tekme 20:00
Dvorana Arena Stožice

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji