:
Naslednja tekma
0
dni
0
ur
0
min
0
sek
Napoved Poročilo

-

V soboto ob 21.00 bodo košarkarji Cedevite Olimpije v domači Areni Stožice tudi uradno vstopili v novo tekmovalno sezono Lige ABA. Izbranci glavnega trenerja Jurice Golemca se bodo pred domačimi navijači pomerili z novomeško Krko.

Državni in pokalni slovenski prvaki, košarkarji Cedevite Olimpije in Krke, se bodo v soboto v stoženski lepotici pomerili že drugič v tekmovalni sezoni 2021/22. Pred tednom dni sta se moštvi srečali na obračunu slovenskega Superpokala, zmago, z 78:71 pa so slavili Zmaji. V prvem kolu Lige ABA si bodo Ljubljančani in Novomeščani znova zrli v oči, oboji pa bodo skušali zabeležiti prvo regionalno zmago v sezoni.

V dresu ljubljanske ekipe je zablestel Zach Auguste, ki je 23 točkam dodal še 14 skokov in štiri ukradene žoge. Na drugi strani jih je 21 dosegel Rok Stipčević, ki je na poti do tega točkovnega izkupička zadel kar šest od osmih metov za tri točke.

Televizijski prenos tekme si bo možno ogledati na TV Slovenija 2 in Arena Sport 1.


Vstopnice za ogled tekme so že na voljo v naši spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na spletni platformi Petrol Ticket (www.petrol-ticket.si) ter www.mojekarte.si. Hkrati si jih vsi lahko zagotovite tudi na vseh Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji. Ob dejstvu, da na dan tekme vstopnic ne bo možno kupiti na blagajni Arene Stožice, priporočamo, da si vstopnice v najkrajšem možnem času zagotovite preko spleta.

Vsak obiskovalec bo moral pri vstopu v dvorano izpolnjevati t.i. PCT pogoje. Več informacij in navodil ob vstopu v dvorano najdete na TEJ POVEZAVI.

KK Cedevita Olimpija bo tudi tokrat v sodelovanju z Zdravstvenim zavodom Zdravje, organiziral testiranje na COVID-19 na ploščadi pred Areno Stožice. Testiranje bo potekalo med 19.00 in 21.00.


IZJAVE PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Po slovenskem Superpokalu smo imeli čas, med tekmami na tem uvodu v sezono imamo teden dni prostora. V tem obdobju smo analizirali predvsem sebe, ker se ne poznamo še dovolj dobro, in nismo še postali ekipa. Veliko smo trenirali ter gledali videoposnetke. Krka ima nove igralce, ki smo jih lahko bolje spoznali minuli petek v Tivoliju. Naredili bomo vse, da v igri v obrambi prikažemo veliko boljšo igro, kot smo jo na superpokalnem obračunu.«

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Prva tekma v Ligi ABA takoj prinaša slovenski košarkarski derbi. Upam, da bo sobotni dvoboj paša za oči za vse navijače in gledalce. Po dolgem času bodo slednji lahko tekme regionalne lige spremljali tudi na TV Slovenija, kjer bomo na očeh praktično celotne države, tega pa si seveda vsi želimo. Na Krko se pripravljamo zadnjih nekaj dni. Novomeščane analiziramo, razmišljamo o njih, gledamo njihovo igro. Hkrati analiziramo tudi naše napake na petkovem Superpokalu v Tivoliju in jih skušamo odpraviti ter se čim bolje pripravit, da teh napak ne bomo več ponavljali na sobotni tekmi.«

 

Edo Murić, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Že nekaj sezon zapored se z novomeško Krko pomerimo že na uvodu v sezono. Vemo, da je pred nami slovenski derbi Lige ABA, in da ima to svoj čar. Igralci v takšne tekme vstopajo maksimalno motivirani. Nenazadnje se bosta med seboj pomerili dve najboljši ekipi v Sloveniji. Boj med Cedevito Olimpijo in Krko je vedno hud, tekme se redkokdaj zaključijo z visoko razliko. Mi smo pripravljeni na borbo, zagotovo pa pred nami ni lahka preizkušnja. Že na slovenskem Superpokalu smo videli, da je bila tekma izredno težka. Ob zaključku bi se lahko obrnila v korist ene in druge ekipe, ampak zmago smo na koncu slavili mi. Novomeščane pričakujemo pripravljeni, visoko motivirani, napravili pa bomo vse, da zabeležimo zmago na našem uvodu v novo sezono Lige ABA.«

 

LIGA ABA, 1. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), sobota, 25. september, ob 21.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – KRKA (nakup vstopnic; TV prenos na TV Slovenija 2 in Arena Sport 1)

Tekmovanje (. kolo)
Dan
Začetek tekme

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji