:
Naslednja tekma
0
dni
0
ur
0
min
0
sek
Napoved Poročilo

-

V torek ob 19.30 bodo košarkarji Cedevite Olimpije v domači Areni Stožice začeli z boji v končnici Lige Nova KBM. Pot Nazaj na vrh bodo Zmaji začeli s četrtfinalnim nizom proti Hopsom Polzeli.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v torek začeli s sklepnim delom sezone 2020/21. Ob 19.30 se bodo v Areni Stožice na prvi tekmi četrtfinalnega niza pomerili s Hopsi Polzelo. Zmaji tako začenjajo svojo pot Nazaj na vrh, naslov slovenskega državnega prvaka pa je ljubljanski klub nazadnje osvojil v sezoni 2017/18. V sezoni 2018/19 so se na državni prestol zavihteli košarkarji Sixta Primorske, sezona 2019/20 pa je bila zaradi epidemije koronavirusa predčasno zaključena, prvak pa ni bil razglašen.

V četrtfinale četa glavnega trenerja Jurice Golemca vstopa po tem, ko je Ligo Nova KBM za prvaka sklenila na prvem mestu s sedmimi zmagami na desetih tekmah.

Hopsi Polzela so drugi del državnega prvenstva preživeli v Ligi za obstanek in si z zmago s 103:79 proti Triglavu v zadnjem kolu zagotovili svoje mesto v končnici. Na srečanju, ki je potekalo v Športni dvorani Polzela, se je s kar 31 točkami izkazal Blaž Habot. Nekdanji košarkar ljubljanskega kluba Žiga Jurček je bil s 23 točkami drugi strelec Hopsov.

IZJAVI PRED TEKMO:

Jurica Golemac, glavni trener KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je začetek vedno zanimive končnice državnega prvenstva. Sklepni del sezone začenjamo motivirani, da naslov državnega prvaka vrnemo nazaj v Stožice. Prva preizkušnja na naši poti je četrtfinalni niz s Hopsi. Ekipo s Polzele zelo spoštujemo, vedno igra hitro, moderno košarko, zato nas zagotovo ne čaka lahko delo. Dati bomo morali vse od sebe in ne podcenjevati nikogar. Fante moramo prepričati, da ne bo lahko, in da morajo dati vse od sebe, tako kot že skozi celotno sezono.«

 

Jaka Blažič, kapetan KK Cedevita Olimpija:
»Čaka nas sklepni del sezone. Vsi igralci moramo zbrati zadnje atome moči, da se dobro pripravimo na prve tekme. Kot celotno sezono, bomo tudi v končnici igrali korak za korakom. Prva tekma nas čaka že v torek, v Stožice prihajajo Hopsi. Nanje se bomo pripravili tako, kot na vsakega drugega tekmeca. Pričakujemo zmago.«

 


LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE

TEKMA 1

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), torek, 4. maj, ob 19.30:
CEDEVITA OLIMPIJA – HOPSI POLZELA (spletni prenos)

TEKMA 2

Športna dvorana Polzela (Polzela, Slovenija), četrtek, 6. maj:
HOPSI POLZELA – CEDEVITA OLIMPIJA

*Ura druge četrtfinalne tekme bo znana naknadno.
**Četrtfinalni niz se igra na dve dobljeni tekmi. Morebitna tretja tekma bo v soboto, 8. maja, v Areni Stožice.

Tekmovanje (. kolo)
Dan
Začetek tekme

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji