:
Naslednja tekma
0
dni
0
ur
0
min
0
sek
Napoved Poročilo

-

Moštvo Cedevite Olimpije bo v četrtek ob 19.00 v Areni Stožice odigralo dvoboj prvega kola Lige Nova KBM za prvaka, Zmaji pa se bodo v nekoliko spremenjeni zasedbi pomerili s košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur.

Člansko moštvo Cedevite Olimpije vstopa v sklepni del sezone, ki ga bodo krojili nastopi v treh različnih mednarodnih tekmovanjih. Zmaji so v 7DAYS EuroCupu in Ligi ABA še vedno v igri za preboj v končnico obeh mednarodnih tekmovanj, začenja pa se Liga Nova KBM za prvaka, v katero bo ljubljanska zasedba vstopila v nekoliko pomlajeni zasedbi.

Članski ekipi se bodo v drugem delu državnega prvenstva na treningih in tekmah pridružili košarkarji mladinske ekipe Cedevite Olimpije, moštvo pa bo s klopi do nadaljnjega vodil pomočnik glavnega trenerja Jurice Golemca, Teo Čizmić. Mladi Zmaji bodo tako dobili priložnost za igro na najvišji tekmovalni ravni v Sloveniji, nosilci igre moštva iz Stožic pa se bodo lahko še toliko bolj osredotočili na nastope v obeh mednarodnih tekmovanjih. Hkrati bodo vsi mladi košarkarji, ki so jih epidemiološke razmere v Sloveniji v zadnjih štirih mesecih povsem oddaljile od igrišč, ta čas izkoristili za kvaliteten trenažni proces in dokazovanje v Ligi za prvaka.

Že prva preizkušnja pa bo izredno zahtevna, saj v stožensko lepotico prihajajo košarkarji Šenčurja, ki so prvi del sezone državnega prvenstva sklenili na drugem mestu, s 13 zmagami in petimi porazi. Obenem lahko v zasedbi Šenčurja najdemo tudi najkoristnejšega igralca prvega dela državnega prvenstva, nekdanjega Zmaja in brata Eda Murića, Dina Murić, ki je v prvem delu sezone v povprečju dosegal 19,2 točke in 11,1 skoke na tekmo.

Tekmo si bo možno v neposrednem spletnem prenosu ogledati na YouTube kanalu in Facebook strani Košarkarske zveze Slovenije.


Še naprej pa v Zmajevem gnezdu traja projekt Zmajev nasmeh, ki bo svoj vrhunec doživel prihodnji torek, ko ob 20.30 v okviru petega kola 7DAYS EuroCupa v Stožice prihaja italijanski Virtus Segafredo Bologna. Za projekt Zmajev nasmeh lahko vsak opravi donacijo, ki znaša 5 EUR. Donacijo lahko vsak opravi s posredovanjem besedilnega sporočila s ključno besedo ZMAJ5 na 1919, preko mobilne denarnice mBills, ter z nakupom vstopnice v spletni trgovini KK Cedevita Olimpija (www.shop.olimpija.com), na spletni strani Petrol Ticket, na vseh bencinskih servisih Petrol po celotni Sloveniji ter na spletni strani Moje karte. Zbrani izkupiček bo namenjen akciji Zmajev nasmeh in programu Veriga dobrih ljudi.


Teo Čizmić, pomočnik glavnega trenerjr KK Cedevita Olimpija:
»Obračun s Šenčurjem je naš prvi v Ligi za prvaka, s Šenčurjani pa se bomo pomerili le dan po gostovanju v Novem mestu pri Krki v Ligi ABA. Četrtkova tekma je za nas pomembna, videli pa bomo, v kakšni zasedbi bomo stopili na parket. Ekipa Šenčurja je mešanica mladih in izkušenih igralcev, večina teh starejših igralcev pa je že igrala pri Cedeviti Olimpiji. Zagotovo bo zelo zanimivo spremljati naše igralce, kako se bodo znašli v takšnem položaju.«

 

Dan Duščak, igralec KK Cedevita Olimpija:
»Pred nami je prvi obračun v Ligi Nova KBM za prvaka. Vemo, da so pred nami zahtevne tekme, vemo pa tudi kakšne so naše ambicije. Napravili bomo vse, da se naslov državnega prvaka vrne v Stožice.«

 

LIGA NKBM ZA PRVAKA, 1. KOLO

Arena Stožice (Ljubljana, Slovenija), četrtek, 25. februar, ob 19.00:
CEDEVITA OLIMPIJA – GGD ŠENČUR (spletni prenos)

Tekmovanje (. kolo)
Dan
Začetek tekme

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji