Cedevita Olimpija Ljubljana
:
Buducnost VOLI Podgorica
08.03.2022 20:30

Cedevita Olimpija Ljubljana - Buducnost VOLI Podgorica

Cedevita Olimpija bo v torek začela z nizom štirih zaporednih tekem na domačem parketu. V 14. kolu skupinskega dela 7DAYS EuroCupa v Areno Stožice ob 20.30 prihaja podgoriška Budućnost VOLI. Vstopnice za ogled tekme so že na voljo, prav tako paket vstopnic Marčevska norost.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v torek ob 20.30 odigrali tekmo 14. kola skupinskega dela 7DAYS EuroCupa z Budućnostjo VOLI. Ljubljanski Zmaji bodo skušali podaljšati svoj niz neporaženosti v zadnjem obdobju, hkrati pa bodo lovili svojo deseto zaporedno zmago, tretjo po vrnitvi na parket po tekmovalnem premoru. Tekmec čete glavnega trenerja Jurice Golemca je izredno atraktiven, prav podgoriška ekipa je ljubljanski zadala zadnji poraz pred zmagovitim pohodom v 7DAYS EuroCupu, regionalni ligi in Pokalu Spar.

Tekmo si bo možno v neposrednem prenosu ogledati na Šport TV 1.

V tej sezoni sta se Cedevita Olimpija in Budućnost pomerili trikrat, po dvakrat v regionalni ligi in enkrat v Evropskem pokalu. Na vseh treh tekmah so bili boljšo izbranci glavnega trenerja Aleksandra Džikića, nazadnje so Ljubljančane ugnali 30. januarja v podgoriški Morači. V 18. kolu so Zmaji prikazali srčno predstavo, domačini pa so si zmago z rezultatom 93:91 priigrali šele v samem zaključku srečanja. Pri Budućnosti je bil najboljši strelec Justin Cobbs s 17 točkami, za Cedevito Olimpijo jih je 20 dosegel Zoran Dragić, ki je ob tem zbral še šest skokov.

Budućnost ima v 7DAYS EuroCupu po 13 odigranih tekmah na svojem računu osem zmag in pet porazov. V tej sezoni je podgoriški ekipi že uspelo ugnati Valencio, Virtus Segafredo Bologno pa so premagali celo dvakrat, v obdobju pred tekmovalnim premorom pa so na štirih tekmah doživeli tri poraze, premagali pa le italijanskega velikana. Na drugi strani je Cedevita Olimpija pred tekmovalnim premorom premagala Frutti Extra Bursaspor (103:86) in ratiopharm Ulm (104:96).


Ljubljanski klub pripravlja oblico aktivnosti, namenjenih navijačem, za največjo popestritev pa bo znova poskrbela Zavarovalnica Triglav, saj še naprej poteka tudi Triglav Met s sredine igrišča, ki lahko srečnežu prinese kar 5.000 EUR. Vnovič bo odprt tudi NLB ‘Hitri vhod’, ki obiskovalcem, ki pred vstopom v dvorano predložijo bančno kartico NLB, omogoča hitrejši dostop v stožensko dvorano.
Izpolnjevanje t.i. PCT pogojev pri vstopu v dvorano ni več potrebno, vsak obiskovalec pa mora kljub vsemu imeti vseskozi nadeto masko in vzdrževati varnostno razdaljo ter skrbeti za higieno rok.
Vstopnice za ogled tekme so že na voljo v naši spletni trgovini (www.shop.olimpija.com), na spletni platformi Petrol Ticket (www.petrol-ticket.si) ter www.mojekarte.si. Hkrati si jih vsi lahko zagotovite tudi na vseh Petrolovih bencinskih servisih po Sloveniji.
Le še nekaj dni pa je bo v prodaji poseben paket vstopnic Marčevska norost, z nakupom katerega si bodo lahko navijači svoj sedež v dvorani zagotovili na vseh domačih tekmah Cedevite Olimpije v marcu. Navijači si lahko paket Marčevska norost, ki s seboj prinaša tudi številne ugodnosti naših sponzorjev in partnerjev, zagotovijo v naši spletni trgovini (www.shop.olimpija.com).

MARČEVSKA NOROST


Omejitev pri številu obiskovalcev na športnih dogodkih ni več. Vsak obiskovalec tekme mora imeti tekom tekme zgolj nadeto obrazno masko in neprestano vzdrževati varnostno razdaljo.

Tekmovanje 7Days EuroCup (14. kolo)
Dan Tuesday, 08. March 2022
Začetek tekme 20:30
Sodniki ROSSI MICHELE, CLIVAZ SEBASTIEN, BOUBERT MAXIME
Dvorana ARENA STOZICE
Mesto Vojkova Cesta 100, 1000 Ljubljana
Vstopnice

Navijaška oprema

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - zelen

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija 2022 - Siva

V trgovino

Majica Cedevita Olimpija Basketball - zelena

V trgovino

Uradni adidas dres za sezono 2022/23 - oranžen

V trgovino

Sponzorji

Mali sponzorji, dobavitelji in partnerji